איזו מילה חרה הביא אהוד בן גרא למקרא (7)

איזו מילה חרה הביא אהוד בן גרא למקרא (7)

תשחצים מאתגרים: פתרון להגדרה חידתית מהמקורות

עולם התשחצים ידוע במגוון ההגדרות הערמומיות שהוא מציב בפני הפותרים, ומדי פעם נתקל אדם במושג יהודי מסורתי או ביטוי עתיק שלכאורה קשה לפצח. דוגמה מרתקת לכך היא ההגדרה:

איזו מילה "חרה" הביא אהוד בן גרא למקרא (7)?

ההגדרה מבוססת על סיפור מהתנ"ך בספר שופטים, בו אוהד בן גרא, שופט בישראל דאז, משתמש במילה מסוימת בכדי לעורר מחלוקת, או על פי ההגדרה, לגרום ל"חרא". כדי לפתור הגדרה זו ולהרגיש את ההנאה שבפתרון תשחץ מוצלח, הפותרים צריכים למתוח את גבולות הידע שלהם, לחקור את דפי המקורות העתיקים ולנתח בזהירות את הרמזים המוצגים בהגדרה.

צלילה אל עולמו של אהוד בן גרא

בסיפור המקראי, אהוד בן גרא משמש כשופט מישראל הכבושה בידי מואב. בנחישות עזה, הוא יוצא במשימה נועזת להתנקש בחיי עגלון, המלך המואבי. תחפושת של אדם חד-יד ימין מאפשרת לאהוד להתקרב לעגלון ללא חשד ולהיכנס לארמונו. כאשר הוא מצליח להיפגש עם עגלון, הוא מגלה בפניו כי יש לו "דבר אלוהים" להגיד לו.

זהו הקונטקסט שבו אהוד בן גרא משתמש במילה המסתורית "חרה", המעוררת זעם ובלבול בעגלון. בפסוקים הבאים מתואר כי עגלון קם ממושבו בהתרגשות בראותו את אהוד ניגש אליו, אך אהוד משתמש בהזדמנות הזו ושולף את פגיון נשקו ופוצע את עגלון למוות.

חיפוש המילה הנכונה

כדי לפתור את ההגדרה בתשחץ, הפותרים צריכים להעמיק בסיפור המקראי ולחפש את המילה המדויקת שאהוד בן גרא השתמש בה כדי לגרום ל"חרה". בעיון מעמיק יותר ניתן למצוא את הביטוי "דבר אלוהים" שאהוד השתמש בו כדי לעורר סקרנות בעגלון ולגרום לו לקום מכיסאו. המילה "דבר" מעוררת מספר אסוציאציות, אך האפשרות ההגיונית ביותר בהקשר זה היא הפועל "וידבר".

אפשרויות: פרשדונה.

ביטויים דומים: איזו מילה חרה הביא אהוד בן גרא למקרא (7) תשבץ, מה זה איזו מילה חרה הביא אהוד בן גרא למקרא (7) בתשחץ, מה הפירוש של איזו מילה חרה הביא אהוד בן גרא למקרא (7) בתשחץ.