איש חיל
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: איש חיל.
זוהי הגדרה בת 7 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: גיבור או אדם מצליח .
קצת על איש חיל:
איש חיל מובא כתכונה הדרושה לשופט במערכת המשפט העברי. היא אחת מהתכונות הדרושות לשופט בהמלצת יתרו, חותנו של משה רבנו. הרמב"ן מבהיר את הקשר בין איש חיל לבין שאר המשמעויות הנקשרות אליו. ל"איש חיל" משמעויות שונות לפי ההקשרים שהוא מופיע בהם: במלחמה, פירושו: "גיבור, זריז, היודע מערכות המלחמה"; באישה משמעו: "זריזה היודעת הלכות הנהגת הבית"; ובמשפט הוא מציין את "החכם, הזריז והישר".
מסכם הרמב"ן נמצא אפוא למדים שהביטוי "איש חיל" הוא כללי ומקיף, ואילו "יראי אלהים, אנשי אמת, שונאי בצע" אינו אלא פירוט התכונות המאפיינות את איש החיל.[1]
כאשר יתרו המדיני בא לבקר את חתנו משה רבנו, הוא מגלה כי הוא עסוק בשפיטת בני ישראל מ"הבוקר עד הערב". בתור חותנו הוא אומר לו: "לֹא-טוֹב, הַדָּבָר, אֲשֶׁר אַתָּה, עֹשֶׂה. נָבֹל תִּבֹּל–גַּם-אַתָּה, גַּם-הָעָם הַזֶּה אֲשֶׁר עִמָּךְ: כִּי-כָבֵד מִמְּךָ הַדָּבָר, לֹא-תוּכַל עֲשֹׂהוּ לְבַדֶּךָ." (שמות, י"ח, י"ז – י"ח)
ולאחר מכן הוא גם נותן לו הצעה מעשית לפתרון הבעיה: "עַתָּה שְׁמַע בְּקֹלִי, אִיעָצְךָ, וִיהִי אֱלֹהִים, עִמָּךְ; הֱיֵה אַתָּה לָעָם, מוּל הָאֱלֹהִים, וְהֵבֵאתָ אַתָּה אֶת-הַדְּבָרִים, אֶל-הָאֱלֹהִים. וְהִזְהַרְתָּה אֶתְהֶם, אֶת-הַחֻקִּים וְאֶת-הַתּוֹרֹת; וְהוֹדַעְתָּ לָהֶם, אֶת-הַדֶּרֶךְ יֵלְכוּ בָהּ, וְאֶת-הַמַּעֲשֶׂה, אֲשֶׁר יַעֲשׂוּן. וְאַתָּה תֶחֱזֶה מִכָּל-הָעָם אַנְשֵׁי-חַיִל יִרְאֵי אֱלֹהִים, אַנְשֵׁי אֱמֶת שֹׂנְאֵי בָצַע; וְשַׂמְתָּ עֲלֵהֶם, שָׂרֵי אֲלָפִים שָׂרֵי מֵאוֹת, שָׂרֵי חֲמִשִּׁים, וְשָׂרֵי עֲשָׂרֹת. וְשָׁפְטוּ אֶת-הָעָם, בְּכָל-עֵת, וְהָיָה כָּל-הַדָּבָר הַגָּדֹל יָבִיאוּ אֵלֶיךָ, וְכָל-הַדָּבָר הַקָּטֹן יִשְׁפְּטוּ-הֵם; וְהָקֵל, מֵעָלֶיךָ, וְנָשְׂאוּ, אִתָּךְ" (שמות י"ח, י)
ויתרו מסכם: "אִם אֶת-הַדָּבָר הַזֶּה, תַּעֲשֶׂה, וְצִוְּךָ אֱלֹהִים, וְיָכָלְתָּ עֲמֹד; וְגַם כָּל-הָעָם הַזֶּה, עַל-מְקֹמוֹ יָבֹא בְשָׁלוֹם" (שמות, י"ח, כ"ג). ואכן כך נוהגים במדינות התרבות עד היום.