הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: אמה.
זוהי הגדרה בת 3 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: מידת אורך, האצבע האמצעית ביד, אצבע צרדה, משרתת, שפחה .
מידע רנדומלי על הביטוי "משרתת":
או-פר (בצרפתית: au pair) היא אישה (או גבר) בדרך כלל צעירה ולא נשואה, שמתארחת אצל משפחה במדינה אחרת לתקופה של שנתיים לכל היותר. בעת שהותה אצל המארחים מבצעת האו-פר עבודות בית ומטפלת בילדי המשפחה תמורת שכר.
מבחינה חוקית העסקת האו-פר צריכה להיעשות באמצעות חוזה ויש להעניק לה זכויות כמו לעובדים אחרים באותה מדינה, בעיקר בכל הנוגע לשעות העבודה וימי החופשה. האו-פר מתגוררת בדרך כלל בחדר נפרד.
אחת הסיבות שבגללן נשים מעוניינות לשמש כאו-פר ומשפחות מוכנות לארח או-פר הוא הרצון להכיר תרבויות אחרות.
משמעות הצירוף au pair בצרפתית היא: "שווה ל", והוא נועד להדגיש את מעמדה של האו-פר במשפחה המארחת כחברה שוות זכויות, ולא כמשרתת, גם אם מעמד זה ניתן לה לזמן מוגבל וגם אם בפועל תפקידה להיות מעין עוזרת בית העובדת בתמורה לשכר. כלומר, האו-פר היא עוזרת בית עם מעמד השווה לזה של בעלי הבית המעסיקים אותה. בעברית, יש הכותבים את המקצוע כמילה אחת: אופר.
הקשרים הבין אישיים הראשונים מתחילים בגיל הינקות במסגרת המשפחה. דמויות מטפלות כמו שמרטף או או-פר יכולות להיות מקור שני לקשרים משמעותיים עם אנשים בוגרים עבור הילד ובכך לוקחות חלק בתהליך ההתפתחות החברתית והחיברות שלו.
מידע רנדומלי על הביטוי "שפחה ":
עובד משק בית הוא נותן שירות בשכר בבית המעסיק (לרוב המעסיקה) שתפקידו לדאוג לניקיון ותחזוקת משק הבית. יש עובדים שבאחריותם גם טיפול בילדים ועבודות כמו בישול, קניות ועוד. הרוב המוחלט של המועסקים בעבודות הניקיון והתחזוקה בבתים פרטיים הם נשים, וכינויין בישראל "עוזרות בית". מרבית עוזרות הבית מועסקות על בסיס יומי בתכיפות משתנה (בדרך כלל חד שבועית). יש גם עוזרות בית הלנות בבית המעסיק.
לרוב משתייכים עובדי משק הבית לשוליים החברתיים.
מאז 1880 ובמיוחד מסוף שנות ה-50 קיימת עליה מתמדת בשיעור הנשים היוצאות לעבוד בשכר, כולל נשים נשואות ואמהות. במשפחות בהן המצב הכלכלי מאפשר זאת, מטלות הבית עוברות בחלקן או במלואן לעובדי משק הבית.
עובדי משק הבית, רבים מהם מהגרי עבודה, מונים נכון ל-2011 כמאה מילון נפש ברחבי העולם, מעל 80% מהם נשים. במדינות דוגמת אינדונזיה והפיליפינים ייצוא עובדי משק בית הפך לענף מרכזי. פן נוסף של המקצוע הוא עבודת ילדים. ההערכה היא כי בעולם, לפחות 10 מיליון ילדים עובדים במשרות עזרה במשק בית, רבים מהם בהודו, בנגלדש ובמדינות אמריקה הלטינית ואסיה.
ביוני 2011 אושרה אמנה בינלאומית בחתימת 127 מדינות, המגינה על עובדי משק בית זרים ומעניקה להם זכויות.