הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: דן ברותחין.
זוהי הגדרה בת 10 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: שפט בחומרה, בית שמאי .
מידע רנדומלי על הביטוי "בית שמאי ":
גוי או נוכרי הוא כינוי יהודי לכל אדם שאינו יהודי. משמעות המילה "נוכרי" היא "זר". המילה "גוי" מופיעה פעמים רבות במקרא בהקשרים שונים. על פי משמעותה המילולית המקורית, היא זהה ל"עם", ומכאן הכוונה לאדם המשתייך לעמי העולם, ולא לעם ישראל.
בשפה המקראית משמעות המילה "גוי" היא עם, ולפיכך גם ישראל נקרא "גוי". בספר בראשית הבטיח ה' לאברהם "וְאֶעֶשְׂךָ לְגוֹי גָּדוֹל וַאֲבָרֶכְךָ…", ובהמשך נכתב "וְאַבְרָהָם הָיוֹ יִהְיֶה לְגוֹי גָּדוֹל וְעָצוּם, וְנִבְרְכוּ-בוֹ כֹּל גּוֹיֵי הָאָרֶץ."
בדורות מאוחרים יותר, חל שינוי במשמעות המילה והיא קיבלה גוון בדלני המציין אדם שלא יהודי.
מקורות שונים ביהדות מציגים צורות התייחסות שונות לגוי.
בתפילה היהודית האורתודוקסית, בכל בוקר, בברכות השחר, אומר היהודי המתפלל את ההודיה "ברוך שלא עשני גוי". ברכה זו מתתועדת כבר בתוספתא (ברכות ז, יח) והתפרשה בהמשך כהודיה על תרי"ג מצוות שבהם זכה היהודי, בעוד שהנוכרי חייב בשבע מצוות בני נח בלבד. בסידורי תפילה של הזרמים הלא אורותודוקסיים (כגון: ואני תפילתי: סידור ישראלי, 2009) הומרה ברכה זו בדרך כלל בברכה חיובית "ברוך שעשני ישראל", המתועדת בדפוסים מצונזרים של התלמוד הבבלי ושל ספרות הראשונים. אף בתוך העולם האורתודוקסי ישנם ביטויים של חוסר נחת מברכה זו. בסידורים אורתודוקסיים מסוימים הומר "גוי" ב"נכרי" מסיבות לשוניות, אך ייתכן שהעדיפו ניסוח זה שנתפס כיותר נייטרלי.