הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: האם אכן זה כך.
זוהי הגדרה בת 13 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: האמנם, .
קצת מידע רנדומלי על הביטוי "האמנם":
הַאֻמְנָם (האומנם) הוא שיר מאת המשוררת לאה גולדברג. נדפס לראשונה בדבר ב-19 בפברואר 1943 ובהמשך נדפס בשני מאספים – האחד, קובץ דברי הספרות בסער, בעריכת יעקב פיכמן, אשר הוכן עבור חיילי היישוב במלחמת העולם השנייה,[1] והשני – המאסף עלי טרף, בעריכת העורך והמתרגם עזריאל אוכמני (אז – עזריאל שוורץ), שראה אור באפריל-מאי 1943.[2]
השיר התפרסם כאשר ברקע הידיעות על התקדמות כוחות צבא גרמניה הנאצית בחזיתות באירופה ובצפון אפריקה, והמערכות הכבדות שניהלו כנגדה בעלות הברית, בעיצומה של שנת 1942. ואם כך, אפשר שניתן בשיר ביטוי לתחושת היישוב לנוכח הידיעות הקשות הראשונות שהגיעו על היקף השואה באירופה. כחלק מתגובת היישוב לשואה, הוחלט להוציא לאור קובץ ספרותי אשר ינחם ויעודד את המתגייסים לצבא הבריטי הלוחם בנאצים. הקובץ נקרא בסער, על שם התקופה הסוערת, והוקדש בתת-כותרו "לחייל ולחיילת העברים מאת סופרי ארץ-ישראל". בכל הופעותיו בכתבי לאה גולדברג ובשני המאספים, השיר נטול כותרת, אך ההתייחסות אליו (כשיר מולחן) היא על פי המילה הראשונה (או המילים הראשונות) בכותרתו.
לשיר חוברו לחנים אחדים, הנודע שבהם מאת חיים ברקני. הוא הוקלט לראשונה בשנות השבעים, ובוצע בידי חוה אלברשטיין. חיברו לחנים גם סשה ארגוב בביצוען של מיכל שקד ונעה ביזנסקי; דני גרנות בביצועו; נעמי שמר בביצועה של מלי ברונשטיין; בועז שרעבי בביצועו,[3] ושרון רוטר בביצועה.