האתגרים הגאופוליטיים של הקמת פולין
הקמתה של פולין כמדינה עצמאית לאחר מלחמת העולם הראשונה הייתה נקודת ציון מרכזית בהיסטוריה האירופית. עם זאת, תהליך זה לא היה נטול אתגרים, ובמיוחד אחד בלט: עיצוב הגבולות המזרחיים של המדינה.
בעבר, שטחי פולין חולקו בין שלוש אימפריות: האימפריה הרוסית, האימפריה הגרמנית והאימפריה האוסטרו-הונגרית. לאחר המלחמה, היה צורך לקבוע גבולות חדשים המבטאים את הרצונות הלאומיים והפוליטיים של העם הפולני.
משימה זו הייתה מורכבת במיוחד במזרח, שם פולין חפפה לשאיפותיה של מדינה אחרת חדשה: אוקראינה. שני העמים חלקו היסטוריה ארוכה ומורכבת, והאוכלוסיות שלהם התערבבו באזורים מסוימים.
המורכבות של סוגיית גבול פולין-אוקראינה הוחמרה על ידי שאיפות לאומיות יריבות, תביעות היסטוריות וקבוצות מיעוטים. לאומנים בשני הצדדים תקעו יתדות בשטחים המריבים, ויצרו מתיחות ומעשי אלימות.
הסכסוך על גבול פולין-אוקראינה לא היה רק עניין טריטוריאלי. זה גם סימל את המאבק הרחב יותר בין הפולנים לאוקראינים על זהות לאומית, ריבונות פוליטית ועליונות אזורית.
בקיץ 1919 פרצה מלחמה קשה בין פולין לאוקראינה. הסכסוך היה ארוך ומדמם, וגרם לאבידות משמעותיות בנפש משני הצדדים. בסופו של דבר, פולין הייתה זו שיצאה מנצחת, וגבולותיה המזרחיים הוכרזו באופן רשמי בסכם ורסאי בשנת 1920.
עם זאת, הסכם זה היה רחוק מלהוות פתרון חלוט. שאלת גבול פולין-אוקראינה המשיכה להעיב על היחסים בין שתי המדינות בשנים הבאות, והיא נותרה נקודת מריבה עד היום.
אפשרויות: רוסיה.
ביטויים דומים: הקמת פולין וקביעת גבולותיה יצרה בעיה בעיה עם גבולה המזרחי של_____ (5) תשבץ, מה זה הקמת פולין וקביעת גבולותיה יצרה בעיה בעיה עם גבולה המזרחי של_____ (5) בתשחץ, מה הפירוש של הקמת פולין וקביעת גבולותיה יצרה בעיה בעיה עם גבולה המזרחי של_____ (5) בתשחץ.