התווכח, הביע עמדה מנוגדת
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: התווכח, הביע עמדה מנוגדת.
זוהי הגדרה בת 24 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: התעמת .
קצת על ויכוח, מחלוקת:
מחלוקת, פולמוס או דבר קונטרוברסלי (השנוי במחלוקת) היא אי הסכמה בין מספר צדדים (לרוב, שניים) על אודות סוגיה מסוימת. כל צד מנסה להוכיח שטענתו או דעתו הן הנכונות ולעתים אף בשימוש בכוח. מחלוקות יכולות להתקיים בין שני אנשים, כמו גם בין קהל רב. מחלוקות אף יכולות לגרור עמים ומדינות שלמות לעימותים קשים כגון קרבות ומלחמות.
ישנן מחלוקות נצחיות, שמרגע שהתחילו לא פסקו. מחלוקות כאלו אפשר למצוא בנושאי דת, פילוסופיה ופוליטיקה. ישנן מחלוקות שבהן הצדדים מתפשרים די מהר, כגון ויכוחי ילדים.
בפרקי אבות נעשית הבחנה בין שני סוגים של מחלוקות:
כל מחלוקת שהיא לשם שמים, סופה להתקיים. ושאינה לשם שמים, אין סופה להתקיים. איזו היא מחלוקת שהיא לשם שמים? זו מחלוקת הלל ושמאי. ושאינה לשם שמים? זו מחלוקת קרח וכל עדתו.
– פרקי אבות ה, יז
מחלוקת לשם שמים היא מחלוקת עניינית, שהעוסקים בה חותרים להגיע לחקר האמת, ועל כן סופה להתקיים, כלומר תוכנה ימשיך להיות רלוונטי גם לאחר שתוכרע. מחלוקת שאינה לשם שמים היא מחלוקת אישית, המשקפת מאבקי כוח ורצון בשררה, ולכן תוכנה יחדל להיות רלוונטי ברגע שתוכרע, ויישכח מלב.
התלמוד מתאפיין במחלוקות הרבות המוצגות בו, והן למעשה המאפיין הבולט שלו.
היעדר מחלוקת (כלומר קיומו של קונצנזוס) מוצג בביטוי הארמי "כולי עלמא לא פליגי" – כל העולם אינו חולק.
פסקי דין ניתנים לעתים בהסכמה פה אחד, אך פעמים רבות חלוקות הדעות בין השופטים היושבים בדין, וההכרעה מתקבלת ברוב קולות, תוך הצגת עמדתו של כל אחד מהשופטים.
נלקח מויקיפדיה