הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: זמרת וכוכבת ילדים ישראלית.
זוהי הגדרה בת 25 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: גבאי, רינת גבאי.
מידע רנדומלי על הביטוי "גבאי":
אדמו"ר (אדוננו מורנו ורבנו), המכונה גם רבי ובמקור הצדיק, הוא המנהיג הרוחני בתנועת החסידות. כיום משמשים רוב האדמו"רים כראשיהן של חצרות ממוסדות. מרכזיותם היא מעיקריה של שיטה זו, ומעוגנת בתפישתה הקבלית. החסידים אמורים לציית ולהיות נאמנים להם לחלוטין, הנהגה המכונה "דבקות בצדיק" או "התבטלות לצדיק" בספרות הפנימית. התואר אדמו"ר, ששימש ככינוי כבוד כללי עוד לפני ראשית התנועה, נעשה עם הזמן למזוהה כמעט בלעדית עם צדיקיה. בישראל הוא רווח בשימוש תדיר. באירופה, ובהמשך בארצות הברית, "רבי" הוא המקבילה המוכרת יותר.
הופעת החסידות במאה ה-18 נבעה מיוזמתם של הבעש"ט ובעיקר ממשיכי דרכו לחדול מהעיסוק החשאי בקבלה ולבסס דגם של הנהגה ציבורית על שימוש בה עבור הכלל. לשיטתם, אמנם רק יחידי סגולה היו מסוגלים להגיע למצב של "דבקות", התייחדות מיסטית עם האלוהי, אך המון העם הפשוט יכול היה להתקרב לכך על ידי כך היצמדות לאותם צדיקים. אלה היו מסוגלים גם לסייע להולכים אחריהם על ידי הורדת שפע מהעולמות העליונים. הפצה פומבית ועממית זו של רעיונותיהם הקבליים – הצדיק נועד לחלץ את הניצוצות השבויים בקליפות ולתקן את העולם, לרדת למדרגת החוטאים כדי להעלותם משם וכיוצא בזה – הבדילה בין ראשי החסידות לדגם הטיפוסי של המקובל הנסתר בעבר. המושג המרכזי של התנועה הפך להיות הצדיק המתעלה לדבקות ומשפיע רווחה על קהלו. רחל אליאור ראתה בביסוסה סביב מנהיגיה אלה מענה לצורך לפשט את רעיונותיה הרוחניים הסבוכים, שהיו נהירים רק לקהל מצומצם ומלומד, עבור השכבות העממיות שבקרבן פשטה: הצדיק, שרוב פעולתו הייתה בעולמות העליונים ושימש מעין גשר בין הספירות הגבוהות למרחב הגשמי, היה יישום חי של תורת החסידות. יעקב יוסף מפולנאה היה הראשון לעצב את רעיון הצדיק, ואלימלך מליז'נסק המשיך בכך בכתביו. הראשון שכונה "צדיק" במובן זה הוא כנראה יחיאל מיכל מזלוטשוב, עם מותו ב-1781. מנהיגי התנועה הואשמו על ידי הממסד הרבני של ימיהם בשימוש בלתי-מרוסן בתורות אזוטריות עבור ההמונים הנבערים ובסטיות שונות מההלכה; הם, מצדם, ביקרו מקובלים מן הסוג הישן, שהסתגרו בד' אמותיהם וסירבו להפוך את משלח ידם לנושא ציבורי, כמו הגר"א:
מידע רנדומלי על הביטוי "רינת גבאי":
חיים אתגר (נולד ב-22 בנובמבר 1974) הוא כתב תרבות ומנחה טלוויזיה ישראלי.
אתגר נולד במשפחה ישראלית בארצות הברית, לעיתונאית לאה אתגר, ולמיכאל אתגר, פרופסור לשיווק יליד פולין. המשפחה חזרה לישראל ב-1978 כשהיה בגיל 4 והם התגוררו בהרצליה פיתוח. עבד בהיותו תלמיד תיכון כעיתונאי בעיתונים "מעריב" ו"מעריב לנוער". למד משפטים במכללה למנהל ובמקביל השלים תואר ראשון במחלקת הדרמה של החוג לתיאטרון באוניברסיטת תל אביב.
בין השנים 1999–2005 הופיע במופעי סטנד-אפ במועדונים צוותא וקאמל קומדי קלאב. בשנת 2001 קיבל תפקיד ראשון בתיאטרון, בהצגה "המורדים" של עדנה מזי"א בתיאטרון הקאמרי, ולאחר מכן שיחק גם בהצגה "מקבת'" שהעלה התיאטרון. באותה שנה השתתף בתוכנית "המצב" של זכיינית ערוץ 2 "טלעד", לצידו של אברי גלעד. ב-2002 הנחה לצד העיתונאי שאול ביבי תוכנית בערוץ 10. במהלך אותה שנה שיחק בסרט "פיתוי" של ערן ריקליס על פי רומן של רם אורן. כיכב במספר דרמות בערוץ HOT3 ומילא מספר תפקידי אורח בסדרות ישראליות. בשנת 2003 הנחה את התוכנית "אלי נגד העולם" בערוץ ביפ.
בשנים 2001–2003 שימש ככתב ב"חדשות ערוץ הספורט". במהלך השנים 2001–2005 שימש ככתב בתוכנית הבידור "ערב טוב עם גיא פינס". ב-2004 הגיש למשך כשנה את תוכנית הרדיו "ציפורי לילה" בגלי צה"ל לצידו של שרון טייכר.