חג עברי
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: חג עברי.
זוהי הגדרה בת 7 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: פסח, סוכות, שבועות, פורים, חנוכה .
קצת על פסח:
פסח (או בשמו המקראי: חג המצות או חג האביב וחג החירות) הוא חג יהודי שמופיע בתנ"ך, הראשון מבין שלושת הרגלים. פסח נחוג שבעה ימים, מט"ו בניסן ועד כ"א בניסן. היום הראשון והאחרון מוגדרים כיום טוב, בהם לפי ההלכה אסור לעשות מלאכה, והימים שביניהם מכונים חול המועד, בהם ישנן מלאכות מותרות.
פסח מציין את יציאת בני ישראל ממצרים, שחלה ביום הראשון לחג. שמו של החג נובע מהפסוק: "ואמרתם זבח פסח הוא לה' אשר פָּסַח על בתי בני ישראל בְּנָגְפּוֹ את מִצְרַיִם ואת בתינו הציל…" (ספר שמות, פרק יב, כז) היום האחרון לחג מציין את קריעת ים סוף ויציאת בני ישראל מעבדות לחירות.
מצוות החג המרכזיות הן איסור אכילה ובעלות על חמץ במהלך כל החג, מצוות אכילת מצה וכן סיפור יציאת מצרים ביום הראשון של החג. הלילה הראשון של החג הוא ליל הסדר, שבו מצווה מן התורה לאכול מצה ומרור ולספר על יציאת מצרים. בזמן שבית המקדש היה קיים, התקיימו בחג הפסח גם מצוות העלייה לרגל לירושלים והקרבת קורבן פסח.
ערכים העומדים בבסיס החג הפכו סמל תרבותי ודתי. סיפור יציאת מצרים והיציאה לחופשי מעבדות העומדים בלב חג הפסח, הפכו את החירות לערך משמעותי המקבל ביטויים רחבים יותר בחג מעצם הסיפור ההיסטורי. המונח "יציאה מעבדות לחירות" השאוב מחג הפסח הפך לביטוי שגור בשפה העברית בהקשרים שונים.
נלקח מויקיפדיה