הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: כינוי לאמריקה.
זוהי הגדרה בת 13 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: העולם החדש .
קצת מידע רנדומלי על הביטוי "העולם החדש ":
העולם החדש הוא כינוי שנתנו האירופאים, אנשי "העולם הישן", ליבשת אמריקה אותה גילו בסוף המאה ה-15, ובהמשך גם לאוקיאניה, כדי להבדילן מן היבשות שהיו כבר ידועות להם.
טרם גילוי אמריקה ב-1492 חשבו אנשי העולם הישן כי העולם מורכב משלוש היבשות הידועות אירופה, אסיה ואפריקה. קולומבוס עצמו הניח במסעו הראשון כי הגיע להודו.
הראשון שקרא לתגלית בשם "עולם חדש" היה ככל הנראה המלומד האיטלקי פייטרו מרטירה ד'אנגיאֶרָה, (Pietro Martire d'Anghiera), שב-1493, במכתב ששלח לקרדינל אסקאניו ספורצה (Ascanio Sforza), התייחס לקולומבוס כאל "מגלה העולם החדש".[1] כתביו של ד'אנגיארה היו מהכתבים ההיסטוריים הראשונים שתיארו את גילויי אמריקה, והוא ריכז אותם ב-1530 בחיבורו De Orbe Novo ("על העולם החדש").
אף על פי כן זהויה של אמריקה כ"עולם חדש" התבסס בעקבות אבחנתו של אמריגו וספוצ'י, שסייר ביבשת בין 1499 ל-1502, כי מדובר ביבשת חדשה שינתה את היחס לתגליות אלו. וספוצ'י פרסם את תגליותיו במכתב שנקרא Mundus Novus (לטינית: "עולם חדש") בסוף 1502 או בתחילת 1503. הגאוגרף הגרמני מרטין ולדזמילר האמין בצדקת הטענה כי מדובר ביבשת נפרדת ולכן הציע בספרו "מבוא לקוסמוגרפיה", שפורסם בשנת 1507, בו פרסם חלק ממכתביו של וספוצ'י, שהיבשת תקרא אמריקה על שמו, והשם אכן אומץ. וכך כתב: "החלקים הללו של העולם, אסיה, אפריקה ואירופה נחקרו בצורה מקיפה, ועתה החלק הרביעי נתגלה על ידי אמריגו וספוצ'י". ב-1524 השתמש במונח זה ג'ובני דה וראזאנו בדו"ח שכתב על מסעו לחופי אמריקה הצפונית.
לאחר גילוי אוסטרליה התקבע המונח "העולם החדש" גם לתיאור יבשת אוקיאניה, אם כי הוא משמש בעיקר לתיאור אמריקה. מנגד – נטבע המונח "העולם הישן" לתיאור שלוש היבשות שהיו ידועות לפני גילוי אמריקה. על אף שאפריקה שמדרום לסהרה לא נחקרה באופן מקיף עד למאה התשע-עשרה, היא לא נכללה בתחומי העולם החדש.