הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: להקת בנות ישראלית בעבר.
זוהי הגדרה בת 22 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: דיימונד'ז, הבנות נחמה.
מידע רנדומלי על הביטוי "דיימונד'ז":
פזמונאי או תמלילן הוא אדם העוסק ב"פזמונאות", כלומר, כותב פזמונים. פזמונאים רבים גם מלחינים את יצירותיהם. המילה "תמלילן" או "ליריקן" מתייחסת בדרך כלל לאדם שאינו מלחין שירים אך כותב להם טקסט המיועד להלחנה או עבור לחן נתון. ישנם משוררים שלצד שיריהם הליריים כתבו גם פזמונים – הבולט בהם בישראל היה נתן אלתרמן. נעמי שמר, אהוד מנור ועלי מוהר הם דוגמאות לפזמונאים ידועים.
הפזמונאות הישראלית החלה בשאיפה ליצור בארץ ישראל תרבות חדשה של שירי זמר היונקת מן התרבות היהודית העתיקה. אולם מאז שנות ה-70 ניכרת השפעה רבה של תרבות ארצות הברית על הפזמונאות הישראלית.
שירי הזמר שנכתבו עד שנות ה-70 ביטאו תפיסה הרואה בפזמונאות שירה עממית, שיש בה מסר רעיוני. תופעה זו קשורה בעובדה שהפזמונאות הישראלית גובשה ברובה על ידי הלהקות הצבאיות. השירים נקראו שירים עבריים או ארץ-ישראליים, והם ביטאו ערכים ציוניים ופטריוטיים כגון בניית הארץ והגנה עליה.
שינוי ממשי בפזמונאות הישראלית התרחש עם חדירתה של פזמונאות הרוקנרול האנגלו-אמריקנית. לשון שירי הזמר החדשים הייתה קשובה לעברית המדוברת, ותכניה נלקחו מחיי היום-יום. אחד הסממנים הבולטים של הפזמונאות החדשה היה השימוש בכלי נגינה חשמליים, שהחליפו את האקורדיון. עם זאת, גורם מרכזי וייחודי בפזמונאות העברית הוא יחסה אל השירה הלירית, המתבטא בהשפעה שיש לשירי משוררים על כתיבתם של תמלילנים פופולריים.
מידע רנדומלי על הביטוי "הבנות נחמה":
קטגוריה זו מכילה להקות מוזיקליות ולהקות בידור ישראליות.
להקות ישראליות עבורן אין עדיין ערך בוויקיפדיה העברית:
דף קטגוריה זה כולל את 13 קטגוריות המשנה הבאות, מתוך 13 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)
דף קטגוריה זה כולל את 142 הדפים הבאים, מתוך 142 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)