הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: לשון אש.
זוהי הגדרה בת 7 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: שלהבת, .
קצת מידע רנדומלי על הביטוי "שלהבת":
שלהבת היה ישוב ישראלי בדרום מערב סיני ששכן על חוף מפרץ סואץ, והיה לאחד מיישובי מרחב שלמה בשנים בהן שלטה על המקום מדינת ישראל. היישוב נבנה על חולות אבו רודס בצמוד לשדות הנפט הנמצאים במקום, ביבשה ובים.
לראשונה כבשה ישראל את אבו רודס במהלך מלחמת סיני, ב-1956. מיד נבדקה האפשרות לנצל את שדות הנפט לצרכיה של ישראל, אך הרעיון לא מומש עקב נסיגת ישראל מסיני.
במהלך כיבוש סיני על ידי צה"ל במלחמת ששת הימים, נכבש המקום שנית, על ידי כוחות של חיל הים בסיוע כוח מבית הספר לצניחה. מתקני הנפט שנפגעו במלחמה שוקמו על ידי ישראל, השדה הופעל על ידי חברת "נתיבי נפט" הישראלית, וב-1971 גם החל להיבנות היישוב "שלהבת", שבו התגוררו העובדים בשדות הנפט ובני משפחותיהם. בתקופה זו סיפקו בארות הנפט באבו רודס למעלה ממחצית מתצרוכת הנפט של ישראל.
במהלך מלחמת ההתשה, בדצמבר 1969, שימשה שלהבת כנקודה קדמית לכוחות הלוחמים במבצע תרנגול 53: שם ניתנו ללוחמים התדריכים המסכמים, משם יצאו למשימתם, ולשם הביאו את שללם – תחנת מכ"ם מצרית.
בליל 6 באוקטובר 1973, ביום הראשון של מלחמת יום הכיפורים, הונחת על היישוב מטח ארטילרי כבד שהצית את מאגרי הנפט והמתקנים. לאחר מתקפה זו הופסקה פעילות השאיבה. במהלך המלחמה נפגעו מתקני הנפט שנית בפעילות אנשי קומנדו מצרים וכתוצאה מפגיעה של טיל הוק ישראלי שנורה בשוגג לאחר שהמערכת התבייתה על מאוורר מניפה שמפעיל חשבו למסוק מצרי. באותו רגע פונו כל האזרחים מבתיהם ביישוב, אליהם חזרו רק בסוף המלחמה. הטיל הבעיר חלק מהשדות שהמשיכו לבעור גם לאחר המלחמה. במהלך כל המלחמה נותר האזור בשליטת ישראל.
תוצאות מלחמת יום כיפור, הניבו את העובדה שהצבא המצרי כבש את הגדה המזרחית של תעלת סואץ שחלקה הדרומי היה כ-150 ק"מ מצפון ליישוב. הסכם הפרדת הכוחות חודשיים אחר כך התיר למצרים את השטחים שכבשה וגם שטחים נוספים ממזרח לתעלה. שנה לאחר ההסכם, ארצות הברית הפעילה לחצים על ישראל ומצרים לחתום על הסכם ביניים בין המדינות. ההסכם החדש החליף את ההסכם הישן, ובמסגרתו ישראל נאלצה לוותר על עוד שטחים ממזרח לתעלה, וכן על שטח צר וארוך שהשתרע ממזרח למפרץ סואץ. בשטח נכללו שדות הנפט והיישוב, והם פונו בעקבות אותה חתימה, בסוף נובמבר 1975. כבר בדצמבר החלה מצרים ליישב את אבו רודס.