מאמן כדורגל ישראלי בעבר

מאמן כדורגל ישראלי בעבר
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: מאמן כדורגל ישראלי בעבר.
זוהי הגדרה בת 23 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: קשטן, קדוש, בלאט, שרפ, קטש .

מידע רנדומלי על הביטוי "קשטן":

אהרון קַשטָן (1920 – 1996) היה אדריכל ישראלי ופרופסור בפקולטה לארכיטקטורה בטכניון.

קשטן נולד בוורשה ב-1920. בהיותו בן 19 עלה לארץ ישראל. עם עלייתו התיישב בחיפה, כדי ללמוד אדריכלות בפקולטה בטכניון שהייתה היחידה אז בארץ. ב-1945 סיים את לימודיו וזמן קצר לאחר מכן הצטרף לסגל ההוראה בטכניון. ב-1966 קיבל מינוי בדרגת פרופסור חבר. לאחר מכן הועלה לדרגת פרופסור. חוץ מללמד תולדות האדריכלות ועיצוב פנים, חקר קשטן את תולדות בתי הכנסת.

קשטן מיעט לתכנן, ומיקד את עיסוקו בהוראה ומחקר. עם זאת, במהלך שנות ה-50 ניגש למספר תחרויות אדריכלות. ב-1956 זכה בפרס ראשון בתחרות לתכנון האקדמיה ללשון העברית בקמפוס גבעת רם בירושלים, מבנה שהושלם ב-1959. בקריית טבעון השתתף בתכנון המרכז העירוני (1967) ובטכניון עצמו עיצב ריהוט לספרייה המרכזית ועיצוב פנים לבניין הסנאט. עבודתו המפורסמת והשלימה ביותר היא בניין בית הכנסת "אוהל אהרן" בקריית הטכניון אותו השלים ב-1969. בבניין זה עיצב גם את ריהוט הפנים. כמה עשרות שנים לאחר מכן, נוסף לבניין בית מדרש אותו תכנן בנו של קשטן. בשנת 1983 הופיע בית הכנסת על בול שהוציא השירות הבולאי בעיצוב אסף ברג.

קשטן בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "קדוש":

השילוש הקדוש · האל האב · ישו · רוח הקודש
קרדו · פסוקית "ומהבן" · אריאניות
הסבליאניות · המקדוניות

לוגוס · אינקרנציה
דיופיזיטיות · מונופיזיטיזם/מיאפיזיטיות
דונאטיזם · מונותליטיזם · נסטוריאניזם
הלידה הבתולית · עליית ישו · הביאה השנייה

החטא הקדמון · כפרה · פלגיאניזם
חטא · שבעת החטאים · חסד · גאולה
פרדסטינציה · יוסטיפיקציה · קדוש
הסקרמנטים · טרנסובסטנציאציה

טרטוליאנוס · אוריגנס · פוליקרפוס
אתנסיוס · בזיליוס הגדול · גרגוריוס מנזיאנזוס
הירונימוס · אמברוזיוס · אוגוסטינוס
יוחנן כריסוסטומוס · קירילוס האלכסנדרוני
ברנאר מקלרבו · תומאס אקווינס · אנסלם
לותר · צווינגלי · קלווין · וסלי

בנצרות הקתולית הקדושים הם בני אדם שעברו קאנוניזציה (הוכרזו כקדושים) על ידי רשויות הכנסייה לאחר מותם, בזכות הקשר החריג שלהם עם האל, מעשיהם המיוחדים או הצטיינותם המוסרית. בני אדם חיים אינם יכולים להיחשב קדושים לפי הנצרות הקתולית, משום שכל עוד הם חיים הם עלולים לחטוא. הנצרות הפרוטסטנטית, לעומת זאת, אינה מכירה בפולחן קדושים ומכנה בשם "קדושים" את כל המאמינים הנוצרים.

הנצרות הקתולית מאמינה כי הקדושים מסוגלים לתווך בין בני אדם רגילים לבין האל. התווך מתבצע בעזרת תפילה אל שרידי הקדושים – חלקים מגופותיהם של הקדושים או מחפצים שהיו שייכים להם. בשל כוחם המאגי המיוחד כביכול, מוצגים שרידים קדושים אלו במזבחי הכנסיות. פולחן הקדושים מתבצע על ידי תפילה לקדוש עצמו בעת מצוקה וחגיגת חג לכבודו. בנצרות האורתודוקסית מתקיים חליפין בין הקדוש לאדם המאמין.

קדוש בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "בלאט":

בלט הוא צורת מחול שמקורה בבתי הרנסאנס האיטלקי של המאה ה-15, והתפתחה כמחול במות בצרפת וברוסיה. כמו כן, המילה "בלט" מתייחסת גם ליצירת מחול בסגנון הבלט (לדוגמה: הבלט אגם הברבורים) או ללהקת בלט (לדוגמה: הבלט הישראלי או בלט הבולשויי הרוסי). עם השנים הבלט התפתח בארצות שונות בעולם ובעיקר ברוסיה. כיום הבלט הרוסי נחשב לטוב ביותר בעולם.

רוב הופעות הבלט נערכות בלי מילים וכוללות שימוש רב בתלבושות ותפאורה. ההופעות מלוות על ידי תזמורת, שתפקידה להנעים לצופים את ההופעה. ההופעות נערכות בתאטרונים מכובדים, אליהם הנשים מגיעות בשמלות והגברים בחליפות. כיום לבלט כמה שימושים עיקריים: עיצוב וחיטוב הגוף, הנאה אישית, תחביב לאוהבי מחול וכן למופעים והצגות.

"בלט" היא מילה צרפתית שמקורה באיטלקית במילה balleto שהיא גרסה קטנה של ballo (לרקוד) בלטינית.

עד לתחילת המאה ה-19 הוצג הבלט כליווי לאופרה או לקונצרט מוזיקה קלאסית, ורק כאשר החלו לכתוב מחזות שהבלט הוא האמנות העיקרית בהם, החל הבלט להתפתח ומספר הרקדנים גדל בהתמדה. עד אמצע המאה ה-20 נחשב הבלט למופע אמנות לאנשי מעמד הגבוה בלבד; לאחר מכן הוא נפתח גם לקהל הרחב.

בלאט בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "קטש ":

קטגוריה זו כוללת את הקצרמרים בנושא מיתולוגיה.

הדפים בקטגוריה זו מכילים את התבנית {{קצרמר}} עם הפרמטר "מיתולוגיה":

↑  •  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z  •  0-9

דף קטגוריה זה כולל את 200 הדפים הבאים, מתוך 239 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

קטש בויקיפדיה