מדוברי צהל

מדוברי צהל
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: מדוברי צהל.
זוהי הגדרה בת 10 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: עמוס גלעד .

קצת על עמוס גלעד:
עמוס גלעד (נולד ב-1954[דרוש מקור]) הוא ראש האגף הביטחוני-מדיני במשרד הביטחון ובעבר ראש חטיבת המחקר באמ"ן ודובר צה"ל. כקצין צעיר באמ"ן, נתן גלעד עדות מכרעת בפני ועדת כהן לחקר סברה ושתילה[1].
גלעד התגייס לצה"ל ב-1972, ומילא תפקידים רבים בחטיבת המחקר של אגף המודיעין. הוא מונה ב-1994 לדובר צה"ל על ידי הרמטכ"ל אהוד ברק, וב-1996 חזר לאגף המודיעין ומונה לראש חטיבת המחקר. ב-2001 הועלה לדרגת אלוף ומונה למתאם פעולות הממשלה בשטחים, עד פרישתו מצה"ל ביולי 2003. במהלך תקופה זו מונה (ב-2002) לראש מערך ההסברה הלאומי, שהוקם בעקבות החשש מתקיפות טילים על ישראל במלחמת עיראק שפרצה ב-2003. ב-7 במארס, שבועיים לפני פרוץ המלחמה התנבא בידיעות אחרונות שהאמריקנים יגלו בעיראק "דברים שירעידו את העולם"‏[2].
מ-2003 משמש גלעד כראש האגף הביטחוני-מדיני במשרד הביטחון. במסגרת תפקידו היה ממונה על נושא השבויים והחטופים מטעם ראש הממשלה, והיה אחראי על המגעים לשחרור החייל החטוף גלעד שליט. מספטמבר 2008 חזר במקביל לתפקיד מתאם פעולות הממשלה בשטחים כממלא מקום, לאחר שלא נמצא מחליף ליוסף משלב, שפרש מצה"ל. בין השאר, היה לגלעד תפקיד מרכזי במגעים ותיאומים ביטחוניים עם הרשות הפלסטינית, בגיבוש הסכם ה"תהדיה" עם החמאס בעזה ביוני 2008, ובסוגיות שונות של מדיניות החוץ של ישראל בעולם. ב-26 בנובמבר 2009 הוחלף עמוס גלעד בתפקידו זה על ידי איתן דנגוט.
במאי 2004 פורסם כי גלעד תבע ממשרד הביטחון הכרה בו כבנכה צה"ל בעקבות הפגיעה בבריאותו, התשישות והמתח הנפשי שנגרמו לו בתקופה בה שירת כנציג אמ"ן בפיקוד הצפון, בשנים 1982-1983, בהן, לטענתו, גם התריע בפני אירועי סברה ושתילה‏‏[3][4].
בפברואר 2009 הביע גלעד ביקורת שפורסמה בעיתונות, על התנהלות ראש הממשלה אהוד אולמרט במשא ומתן על הסכם הרגיעה עם החמאס לאחר מבצע עופרת יצוקה, וטען כי אולמרט קבע באופן מפתיע ובלתי מתואם את נושא שחרור גלעד שליט כתנאי להסכם, דבר שפגע בקידום ההסכם ובמתווכים המצרים‏[5]. אולמרט נזף בגלעד על כך‏[6], השעה את גלעד מתפקידו כשליח במצרים, והגיש תלונה נגדו בנציבות שירות המדינה‏[7]. מנגד, שר הביטחון, אהוד ברק, טען שנעשה לגלעד עוול‏[8]. לאחר זמן קצר בוטלה התלונה גלעד שב לתפקידו לאחר שהתנצל בפני אולמרט.
כיום (2012) ממשיך גלעד בתפקידו כראש האגף הביטחוני-מדיני במשרד הביטחון, וכן מלמד במרכז הבינתחומי הרצליה.

נלקח מויקיפדיה