הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: מטבע יווני.
זוהי הגדרה בת 10 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: דרכמה .
קצת על הדרכמה:
רכמה או דרכמא (ברבים דרכמות וביוונית דרכמֶה או דרכמֶס; ביוונית: δραχμή ביחיד, δραχμές או δραχμαί ברבים), היה הילך חוקי בו נעשה שימוש ביוון העתיקה. ביוון המודרנית בין השנים 1832 ועד 2001, נקראה המטבע בשם זה, עד הנהגתו של מטבע האירו.
מקור שם המטבע במילה "דראטו" (δράττω) שמשמעה "לחפון". במקור הייתה משמעות המילה דרכמה חופן של שישה אובולוס – המטבעות בהם נעשה שימוש ביוון העתיקה (מדובר היה בפיסות מתכת), בשנת 1100 לפנה"ס לערך.
דרכמות מלוקניה, לערך 535–510 לפנה"ס
החל מהמאה החמישית לפנה"ס ועד לתקופת אלכסנדר מוקדון, היה מטבע הטטרדרכמה האתונאי – השקול כנגד "ארבע דרכמות" ואשר כונה גלאוקיי (γλαῦκαι – ינשופים) – המטבע העיקרי בו נעשה שימוש ביוון העתיקה ובעולם היווני (מושבותיה של יוון העתיקה). הצד האחורי של המטבע, עליו מופיע הינשוף – סמל החוכמה וסמל האלה אתנה, מופיע כיום על מטבע 1 אירו היווני.
לאחר כיבושי יוון על ידי אלכסנדר מוקדון, התפשט השימוש בדרכמה ברחבי ההעולם ההלניסטי, וגם במצרים התלמאית נעשה בו שימוש. המטבע הערבי "דירהאם" מקורו בדרכמה ההלניסטית, וכן המטבע האמרני דראם.
במאה השלישית לפנה"ס נעשה שימוש בדרכמה גם ברומא העתיקה.
היסטוריונים וכלכלנים מעריכים כי שווי דרכמה אחת ביוון העתיקה, במאה החמישית לפנה"ס היה שקול (מבחינת יכולת קנייה) לשווי של 25 דולרים אמריקאיים בשנת 1990 בארצות הברית. ההיסטוריונים בתקופה היוונית והרומית ציינו כי שכר עבודה ממוצע של פועל יום היה דרכמה אחת ליום.
חלוקת המטבעות בעת העתיקה:
6 אובולוס= 1 דרכמה.
100 דרכמה= 1 מינה (או מנה, כפי שהוא מוזכר בתלמוד).
60 מינה = 1 כיכר אתונאי ("טאלנט").
נלקח מויקיפדיה