מימות השבוע
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: מימות השבוע.
זוהי הגדרה בת 11 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: שני, ששי, שבת, ראשון, רביעי, חמישי .
קצת מידע רנדומלי על הביטוי "שני":
שני הוא גוון של אדום, המופק מביצי כנימת מגן, עֲפָצִים שעל עצי אלון.
בכנס "חידושים בחקר ירושלים", שהתקיים באוניברסיטת בר-אילן, פורסם לראשונה דבר גילויה של "תולעת השני", ששימשה לטהרה ולצביעת צמר לצורך אריגים יקרים [פרוכות, מסכים, ובגדי כהונה] בצבע אדום מיוחד בבית המקדש. את הגילוי חשף פרופסור זהר עמר מהמחלקה ללימודי ארץ-ישראל ע"ש מרטין (זוס), והוא אף הצליח לאתר את הכנימה ולהפיק ממנה את צבע ה"שני".
לטענתו, "תולעת השני", ממנה הפיקו את צבע השני, היא כנימה ממשפחת הכרמילים. צבע זה שימש בתקופת המקרא ובימי הבית השני למטרות קודש וחול. מכל המקורות שנבדקו עולה כי מדובר בצבען מוכר, יקר ערך ונחשב מאוד בעיני הבריות בעת ההיא [1].
השני נקרא גם תולע, שְנִי תולעת, תולעת שָנִי, ואף שנים.
משמעות השני כצבע אדום עולה מפירוש הפסוק: "אם יהי חטאיכם כשנים – כשלג ילבינו, אם יאדימו כתולע – כצמר יהיו" (ישעיה, א', י"ח). בנוסף בשיר השירים ד', ג' מצוי התיאור "כחוט השני שפתותיך", שהפך לביטוי רווח.
על האבנט שלבשו הכוהנים בבית המקדש הייתה רקמה מחוטי צמר צבועים בצבע השני שהופק מתולעת השני, חוטים בצבע השני משולבים גם בבגדי הכהן הגדול ובפרוכת. ביום הכיפורים בזמן בית המקדש, רצועת צמר בצבע השני שנקראה לשון של זהורית, הודיעה כי עם ישראל באותה שנה זכה לכפרה אם התרחש נס והיא הלבינה[2]. בעקבות מחקרו של פרופסור זהר עמר יצאו אנשי מכון המקדש ללקט את נקבות כנימות השני על ביציהן לצורך הפקת צבע לצביעת אריגי המקדש.
כמו כן, על-פי סיפור המקרא בספר בראשית, כאשר תמר אשת יהודה כרעה ללדת תאומים – הוציא הבן הראשון את ידו וכאות לבכורתו, נקשר על ידו חוט שני, אולם אז אחיו פרץ החוצה לפניו. מסיבה זו הבן הפורץ נקרא פרץ (ממנו יצאה שושלת המלוכה, מכלב בן יפונה ועד בית דוד) והבן שעל ידו נקשר חוט השני נקרא זרח, על שם זריחת חוט השני (ממנו יצא עכן שמעל בחרם בתקופת יהושע בן נון לאחר כיבוש העיר יריחו).
נלקח מויקיפדיה