היכרות עם מערכות הפעלה עתיקות: פתרון לתשחץ
בצלילתנו לעולם התשחצים המרתק, אנו נתקלים לעתים קרובות בהגדרות המתייחסות למערכות הפעלה, התוכנה המנצחת על תזמורת המכשירים והאפליקציות שמרכיבים את מחשבנו. בתשחץ הנוכחי, ההגדרה היא "מערכת הפעלה ישנה למחשב", דרישה שמובילה אותנו למסע במעמקי היסטוריית המחשוב, לגלות את מערכות ההפעלה האגדיות שסייעו לעצב את העולם הדיגיטלי שלנו כפי שאנו מכירים אותו כיום.
בעוד ששפע של מערכות הפעלה השתלטו על תעשיית המחשוב במהלך השנים, ההגדרה שניתנה לנו ברמז מרמזת על ימיה הראשונים של המחשוב האישי. באותה תקופה, כמה שחקנים מרכזיים שלטו בשוק, כל אחד השאיר חותם ייחודי על הנוף הדיגיטלי. בין החשודים הרגילים נמצאות מערכות הפעלה שהפכו לשמות מוכרים, כמו גם אלו שנעלמו מזמן לתוך היסטוריה הממוחשבת.
כדי לפתור את התשחץ הזה, עלינו לצלול אל תוך עידן מחשוב שונה לחלוטין מהנוף המודרני שאנו מכירים כיום. זוהי תקופה שבה דיסקים קשיחים היו מותרות, זיכרון ה-RAM היה דל, וממשקי משתמש גרפיים היו רק חלום רחוק. בתנאים כאלה, מערכות ההפעלה ביצעו את הקסם שלהן בשורות של טקסט ירוק זוהר על גבי מסכים שחורים, מהבהבים עם כל לחיצת מקש.
מתחילת דרכה של אפל בשנות ה-70 ועד לשליטת מיקרוסופט בשנות ה-90, חקרנו את ההתפתחות של מערכות הפעלה ישנות למחשב. כל אחת מהן סימלה נקודת מפנה בולטת בהיסטוריה של המחשוב, הניחה את היסודות לטכנולוגיה שאנו משתמשים בה כיום, ונטבעה לנצח בזיכרון הקולקטיבי של קהילת ה-IT.
כאשר אנו עומדים לפצח את הרמז בתשחץ, עלינו לצמצם את הבחירה שלנו למערכת הפעלה אחת שמתאימה לתיאור "ישן" ושנחשבת למערכת הפעלה הראשונה שהציגה ממשק משתמש גרפי.
אפשרויות: דוס.
נצפה לאחרונה ב: -תשחץ ישראל היום בתאריך 22/05/2024