הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: מראה סביבתי מקיף.
זוהי הגדרה בת 16 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: נוף, פנורמה.
מידע רנדומלי על הביטוי "נוף":
נוף צומח הוא המראה של חבל ארץ מסוים מבחינת הצמחים הגדלים בו – גודלם, צפיפותם, צורות החיים הנפוצות, שכיחות יחסית של צורות חיים וכדומה. נוף הצומח הוא ביטוי מדויק מאוד של תנאים פיזיים בשטח ושל ההיסטוריה של ההפרעות שעבר השטח.
חלק מהחוקרים מאחדים את המונחים "צומח" ו"נוף צומח". במקרה כזה ישתמשו תמיד במונח "צומח", גם בבואם לתאר את מראה הנוף וגם כאשר הם מכניסים לתיאור את חברות הצמחים העיקריות שבונות את הנוף.
נופי הצומח האופייניים והנפוצים בישראל, לפי סדר מן המפותח אל המצומצם, הם:
מידע רנדומלי על הביטוי "פנורמה":
צילום פנורמי הוא סוג של צילום שבו נראית תמונה מאוזנת וארוכה, כמו המראה הנשקף מהעין האנושית, ולא תמונה ממוקדת המתמקדת על אזור מסוים.
המראה הפנורמי הוא המראה הטבעי הנשקף לעינינו כי זווית הראייה של אדם מבוגר היא 130 מעלות. בכל זאת, גם בקולנוע וגם בצילום בוחרים אנו להתבונן בתמונות ביחס של 3:4 או 2:3. בצילום הפנורמי מדובר בהשגת תצלומים ביחס של 1:3 במידות האורך והרוחב.
ישנן דרכים לא מעטות לצלם צילום פנוראמי. דרכים אלה נבדלות במספר משתנים עיקריים:
בשני האמצעים שהוזכרו ישנן לעתים בעיות מיקוד ובעיקר בעיות חשיפה, כמו למשל בתצלום פנורמי של חומה ארוכה, כאשר במסגרת הימנית החומה הינה בהירה ובמסגרת השמאלית החומה כהה יותר וזאת בגלל שיטות החשיפה הממוצעת שבוחרות יחס חשיפה שונה בכל פעם, בהתאם לנושא התמונה.
בימינו, על ידי שימוש בתוכנות שמיועדות לשם כך, אפשר לחבר תמונות עוקבות מן הסוג הנ"ל לתמונת פנורמה המצויה בקובץ דיגיטלי, אותה כמובן אפשר להדפיס לאחר מכן. התוכנות מאפשרות גם לעבד את התמונות ולהתאים להן את הגוון הנכון ביותר בעת החיבור ביניהן ועל ידי כך מתקנות את הבעיות הנפוצות בשיטת החשיפה הממוצעת.