מתקן לצליית בשר

מתקן לצליית בשר
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: מתקן לצליית בשר.
זוהי הגדרה בת 15 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: מנגל .

קצת על מנגל:
מנגל (מערבית: منقل, "מנקל", כירה ניידת) או גריל (ולפי האקדמיה ללשון העברית: מַצְלֶה) הוא מתקן עליו צולים בשר לאכילה. המתקן כולל אסכלה, שהיא רשת מתכת המונחת מעל מקור חום ישיר. במנגל הקלאסי והפשוט, מקור החום הוא גחלים, לעומת מנגלים מודרניים הצולים באמצעות חשמל או גז. נדירים יותר מנגלים סולאריים המשתמשים באנרגיית השמש ומראה פראבולית לשם החימום.
צליית בשר על רשת מקובלת ברחבי העולם. בארצות הברית מכונה המתקן, המנהג ואופן ההכנה "ברביקיו"; שם זה התקבל בשפות רבות. בארגנטינה השם המקובל הוא "אסאדו", ובדרום אפריקה "בראי" (Braai). הביטוי הישראלי העממי המקובל לצליית בשר באמצעות מנגל הוא "לעשות על האש". פחות נפוץ הוא הביטוי "לנפנף". בישראל המנגל הפך לנוהג עממי נפוץ ביום העצמאות.
בעגה העברית-ישראלית, נַ‏‏פְנַ‏ף הוא אביזר פלסטיק או קרטון קְטן מידות וקל משקל המשמש לצורך ליבוי האש והלהטת הגחלים בעת הכנת בשר על גבי המנגל.

נלקח מויקיפדיה