הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: נשיא רוסיה.
זוהי הגדרה בת 10 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: פוטין .
קצת מידע רנדומלי על הביטוי "פוטין ":
ולדימיר ולדימירוביץ' פוטין (ברוסית: Владимир Владимирович Путин, להאזנה (מידע · עזרה); נולד ב-7 באוקטובר 1952) הוא מדינאי רוסי, ראש ממשלת רוסיה בשנים 1999, 2008–2012, נשיאה בשנים 1999–2008, ומשנת 2012 מכהן כנשיא רוסיה בקדנציה השלישית שלו.
ב-31 בדצמבר 1999 מונה פוטין לנשיא בפועל של הפדרציה הרוסית עד תום הקדנציה של בוריס ילצין, שהודיע על פרישתו. בשנת 2000 נבחר פוטין לנשיא הפדרציה הרוסית וכיהן בתפקיד במשך שתי קדנציות מלאות, עד מרץ 2008. בשל מגבלות חוקתיות נמנע מפוטין להתמודד על כהונה שלישית רצופה כנשיא רוסיה, ולקראת תום הקדנציה השנייה סימן פוטין את דמיטרי מדבדב כמועמד המועדף עליו לתפקיד הנשיא הבא. במרץ 2008 נבחר מדבדב לנשיא בבחירות כלליות ומינה את פוטין לראש ממשלת רוסיה. במרץ 2012 זכה פוטין בבחירות לנשיאות, ובמאי אותה שנה הושבע לתפקיד הנשיא לקדנציה שלישית.
במהלך כהונתו כנשיא נהנה פוטין מפופולריות בציבור הרוסי. נוצרה לו תדמית של נשיא חזק שהצליח לנצח את הטרור הצ'צ'ני ולהביא למדינה סדר לאחר תקופה של שפל כלכלי וחוסר יציבות שלטונית בעקבות קריסת ברית המועצות ובתקופת כהונתו של בוריס ילצין. במהלך כהונתו של פוטין כנשיא רוסיה צמח המשק הרוסי בממוצע ב-7% מדי שנה והגיע לעודף תקציבי. יתרות מטבע החוץ גדלו, וכך גם ההשקעות הזרות במדינה, שהגיעו לרמה של 45 מיליארד דולר בשנת 2007[1].
בה בעת עורר פוטין ביקורת על התנהלותו כנשיא, הן מצד מבקרים מבית והן מצד ממשלות זרות וארגוני זכויות אדם. המשברים בצ'צ'ניה ובדאגסטן, שבהם השתמשה הפדרציה הרוסית באמצעים חריפים לדיכוי מרידות בדלנים וקיצונים מוסלמים, הביאו לביקורת חריפה על הפרות חמורות של זכויות האדם. יחסיו עם המדינות שהיו בעבר בברית המועצות, ויחסיו עם אנשי העסקים המכונים "אוליגרכים", שנהנו מהשפעה, עושר וכוח פוליטי וכלכלי בתקופת ילצין, עמדו אף הם במוקד הביקורת. עם חלק מאוליגרכים אלו שיתף פוטין פעולה, ואחרים, כבוריס ברזובסקי, מיכאיל חודורקובסקי ולאוניד נבזלין, רדף, כלא או הגלה. הקרמלין התייחס לביקורת זו כאל תעמולה אנטי רוסית מצד מתנגדים במערב ואוליגרכים גולים. נעשו צעדים מבית להשתקת הביקורת, ויש הטוענים כי עיתונאים שהתנגדו לפוטין נרצחו על ידי עושי דברו[2][3]. נטען כי רוסיה תחת שלטון פוטין הפכה ל"דמוקרטיה מנוהלת" בה מרוכז הכוח הפוליטי אצל אדם אחד, ושלטת בה מפלגה אחת[4].