הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: סוג דלק.
זוהי הגדרה בת 7 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: סולר, בנזין.
קצת על סולר:
סולר הוא דלק נוזלי ותוצר של זיקוק נפט.
טמפרטורת הזיקוק של הסולר נעה בין 200 מעלות צלזיוס ל-350 מעלות צלזיוס. צפיפות הסולר היא 845 גרם לליטר. בעוד צפיפות הבנזין היא 752 גרם לליטר. בעת בעירה, משחרר ליטר סולר אנרגיה השווה ל-36.3 מגה ג'אול. בעוד בנזין משחרר אנרגיה השווה ל- 33.7 מגה ג'אול. הערך האנרגטי של קילוגרם סולר הוא שלושה אחוזים פחות משל קילוגרם בנזין.
בדרך כלל, מחיר הסולר זול ממחיר הבנזין. תהליך הפיכת הסולר לחומר מזהם פחות, מעלה את מחירו.
ההרכב הכימי הממוצע של הסולר הוא שרשרת פחמימנים של C12H26 (כלומר, 12 אטומי פחמן יחד עם 26 אטומי מימן). הרכב השרשרת יכול להיות בין C10H22 ל- C15H32.
השימוש הנפוץ ביותר בסולר הוא הנעת מנועי דיזל. למרות שמנוע הדיזל הראשון הונע באמצעות ביו דיזל, הרי שכיום משתמשים להנעת מנועי דיזל בעיקר בסולר. בעבר מנועי הדיזל לא היו נפוצים ויעילים כל- כך. ולכן, אפילו טנקים היו מונעים במנועי בנזין. הנעת טנקים במנועי בנזין גרמה לבעיות בטיחות חמורות במקרה של פגיעה, מכיוון שבנזין מתלקח במהירות. לדוגמה, טנקי AMX 13. כיום, מנועי דיזל משמשים להנעת טנקים, משאיות מכוניות פרטיות ועוד.
שימוש נוסף בסולר הוא כחומר הסקה למערכות הסקה, כחומר ניקוי במוסכים ועוד.
מנועי דיזל חדשים מסוגלים לחסוך 40% דלק לעומת מנוע בנזין זהה, זאת בגלל תכנון מנוע נכון ואנרגיה רבה יותר לכל ליטר סולר. בנוסף, כמות הפחמן דו-חמצני הנפלט ממנוע דיזל נמוכה מאשר במנוע בנזין זהה. מצד שני, סולר מכיל יותר גופרית הגורמת לזיהום אוויר. על פי התקנות האירופאיות לזיהום אוויר, יש להפחית את כמות הגופרית בסולר. פחות גופרית, משמע הסולר פחות שמנוני. ולכן, מוספים לסולר תוספים.
בישראל, מוטל על הסולר בלו בשיעור של 2.76 ש"ח לליטר (נכון לינואר 2011)[1]
מקור המילה סולר בסימן מסחרי שנגזר מהמילה הלטינית solaris שמשמעותה "של השמש"[2]
נלקח מויקיפדיה