סוג של עץ נוי נשיר
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: סוג של עץ נוי נשיר.
זוהי הגדרה בת 18 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: דלב מיש, שקד, טיליה ס, רוביניה, אגוז המלך, אלון התבור, אלון התולע, כליל החרש, מכנף נאה, סופורה יפנית, ערמונית הסוסים, שזיף הדב.
מידע רנדומלי על הביטוי "שקד":
חלב שקדים הוא משקה לבן העשוי משקדים טחונים, מים וממתיקים.
בשונה מחלב מן החי, חלב השקדים אינו מכיל כולסטרול או לקטוז. חלב השקדים שימש כמשקה של המעמדות הגבוהים החל מהתקופה הרומית בכל רחבי אירופה ואסיה.
בימי הביניים שימש חלב השקדים תחליף לחלב בתקופת התענית, בה נאסר על נוצרים לאכול מוצרים מן החי. חלב השקדים אף שימש תחליף לחלב רגיל בשל עמידותו לעומת חלב הבקר (בתקופה בה טרם היו אמצעי הקירור), ולכן חלב השקדים שימש כמשקה, בעוד שחלב הבקר והצאן חובץ לחמאה וגבינות.
כיום נמכר חלב שקדים בייצור מסחרי, ולעתים מוסיפים לו תמציות טעם בטעמי וניל ושוקולד. משקה שקדים מזרח תיכוני נפוץ המתבסס על חלב שקדים קרוי "רוזטה" ונמכר לרוב כסירופ לבן ממותק בניחוח שקדים, אותו מדללים במים קרים. בישראל נמכר ממרח חלב שקדים בכבישה קרה (במרקם דמוי טחינה) שאינו ממותק, הניתן לשימוש כמשקה (כשמדולל במים), כממרח לכריכים וכתוספת לסלט פירות, גרנולה ודגני בוקר.
בניגוד לחלב ולחלב סויה, כמות החלבון בחלב שקדים היא מועטה ביותר, ותכולת הנתרן שבו גבוהה יותר.
מידע רנדומלי על הביטוי "אלון התבור":
עצים עתיקים בארץ ישראל הם עצים בני למעלה ממאה שנים בארץ ישראל. קביעת העתיקות תלויה גם במין העץ: אקליפטוס בן מאה בישראל נחשב עתיק, ואילו שקמה וחרוב בני מאה אינם נחשבים עתיקים במיוחד.
עצים אינם שורדים שנים רבות בגלל סיבות ביולוגיות (תוחלת החיים של המין, חשיפה למזיקים שונים, תחרות עם מינים פולשים, שינויים אקלימיים, זיהום אוויר וכדומה) ובגלל כריתתם על ידי האדם, לצורך שימוש כחומר בעירה ולצורך הרחבת שטחים לבנייה ולחקלאות. הקמת מסילת הרכבת החיג'אזית ושלוחותיה בארץ ישראל במאה ה-19 הביאה לעקירת רוב שטחי היער שהשתרע בשרון ובשומרון.
האמונה שעצים הצומחים במקום קדוש קשורים בקדושת המקום, ואף נחשבים לעצים קדושים, הביאה לכך שרבים מהעצים העתיקים שהשתמרו צומחים סמוך למתחמים מקודשים ("מקאמים" כגון מסגדים, קברי שייח'ים וקברי צדיקים). איסור הכריתה מאפשר לעצים לצמוח פרא ובאין מפריע. עצים בודדים שרדו גם בשטחי מרעה, בהם ביקשו רועי צאן ליצור אתר כינוס מוצל בלב שטח פתוח עבור העדר.
בדרך כלל ניתן ללמוד מה גילו של עץ רק אחרי גדיעתו ובחינת טבעות הגידול שלו. שיטות תיארוך אחרות נסמכות על קוטר הגזע, על כמות החוטרים והנצרים סביבו, על מידת הפיצול של הענפים מן הגזע הראשי, ועוד. תיאורי ואיורי נוסעים יכולים לשמש עדות מהימנה לעתיקותו של עץ, אם ניתן לוודא את מיקומו המדויק של העץ המתואר. בחלק גדול מהעצים העתיקים בישראל אין טבעות שנתיות, ולכן קשה לאמוד באופן מדויק את גיליהם; בהיעדר מידע אמין, פעמים רבות מצטטים אמונות מסורתיות, שעלולות להפריז מאד בגילאי העצים. העצים העתיקים ביותר באזור ארץ ישראל שניתן לאמוד את גילם באופן מדויק על ידי ספירת טבעות שנתיות, הם עצי ערער הגדלים בדרום סיני, שגילם כ-400 שנה.
מידע רנדומלי על הביטוי "אלון התולע":
קטגוריה זו כוללת את הקצרמרים בנושא בוטניקה.
הדפים בקטגוריה זו מכילים את התבנית {{קצרמר}} עם הפרמטר "בוטניקה":
↑ • A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z • 0-9
דף קטגוריה זה כולל את 200 הדפים הבאים, מתוך 475 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)
מידע רנדומלי על הביטוי "מכנף נאה":
לרשימת ערכים חסרים ראו שיחת קטגוריה:מיני צמחים פולשים בישראל.
דף קטגוריה זה כולל את 28 הדפים הבאים, מתוך 28 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)
מידע רנדומלי על הביטוי "ערמונית הסוסים":
קרוב לסיכון (Near Threatened; NT) – הקטגוריה כוללת מינים שעדיין אינם עומדים בקריטריונים של הקטגוריות החמורות יותר, אבל צפויים לעמוד בהם בעתיד הקרוב.
דף קטגוריה זה כולל את 200 הדפים הבאים, מתוך 217 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)
מידע רנדומלי על הביטוי "שזיף הדב":
קטגוריה זו כוללת את הקצרמרים בנושא בוטניקה.
הדפים בקטגוריה זו מכילים את התבנית {{קצרמר}} עם הפרמטר "בוטניקה":
↑ • A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z • 0-9
דף קטגוריה זה כולל את 200 הדפים הבאים, מתוך 475 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)