עוגת ספוג
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: עוגת ספוג.
זוהי הגדרה בת 9 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: לובנן .
מידע נוסף על הביטוי עוגת ספוג:
עוגת ספוג (נקראת גם: עוגת תופין, מגרמנית: טורט; ביידיש: לֶקֶך או לעקעך – ראו הסבר בהמשך) היא עוגה בעלת מרקם אוורירי הנובע מהיותה מבוססת על קצף ביצים אשר אל תוכו "מקופלים" שאר מרכיבי העוגה.
המרכיבים הבסיסיים של עוגת ספוג הם קמח (לרוב קמח חיטה), סוכר וביצים, לעתים בתוספת אבקת אפייה.
במרבית עוגות הספוג טורפים את החלבונים בנפרד ומקציפים את החלמונים בנפרד, ובהמשך ההכנה מקפלים את תערובת החלמונים לתוך תערובת החלבונים.
ישנם גם מתכונים בהן מקציפים את הביצים ללא הפרדה.
בשני אופני ההכנה מטרת ההקצפה היא החדרת אוויר לבלילה כך שיתקבל תוצר אוורירי.
עוגת ספוג בסיסית לרוב אינה מכילה כלל רכיב של שומן כגון שמן, חמאה או מרגרינה.
הדבר נכון במיוחד לעוגת ספוג הנאפיית כדי ליצור רולדה – המאפה נטול השומן גמיש מספיק לאפשר את גילגולו כשהוא חם מבלי שישבר.
קינוחים רבים מבוססים על עוגת ספוג או גרסאות שלה, ביניהם טרייפל, שארלוט, בישקוטים, עוגיות מדלן, אלסקה אפויה.