הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: עץ קטן וקוצני.
זוהי הגדרה בת 13 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: עוזרר .
מידע נוסף על הביטוי עוזרר:
עוזרר (שם מדעי: Crataegus; בעברית נקרא לעתים עוזרד) הוא סוג במשפחת הורדיים שכולל כ-260 מיני עצים ושיחים.
הסוג נפוץ באזורים ממוזגים בחצי הצפוני של כדור הארץ.
שמו העברי של הצמח נזכר כבר במשנה בצורת "עֻזרד", והוא נקרא בסורית עזררא ובערבית זערור.
צפה בהגדרות נוספות הקשורות לביטוי עץ קטן וקוצני:
•ורדיים
•פרחים לאומיים
מידע רנדומלי על הביטוי "עוזרר ":
עוּזְרָר קוצני (שם מדעי: Crataegus azarolus, שם נרדף: Crataegus aronia) הוא עץ קטן או שיח ממשפחת הורדיים. על ענפיו של העוזרר ישנם קוצים חדים באורך 1–2 ס"מ, בעיקר על הענפים העבים יותר, ומכאן שם התואר של המין – קוצני. גובהו הממוצע של העץ בין מטר וחצי לשני מטרים וחצי, אבל ניתן למצוא פרטים בגבהים משתנים, עד כחמישה מטרים ולעתים יותר מכך. עליו של העוזרר הקוצני מאונים־מנוצים ומסורגים לאורך הענף. הם שעירים משני צדדיהם (ולכן צבעם ירוק־אפרפר), ונושרים בחורף. הפרחים, המופיעים במרץ־אפריל, לבנים, לעתים בעלי גוון צהוב או ורוד, בעלי 5 עלי־כותרת. הפרי הוא מסוג ענבה מדומה, וצבעו צהוב (או אדום בתת-המין עוזרר אדום) בהבשלתו. הפרי אכיל ובעל טעם דומה לתפוח, ואף משויכות לו סגולות רפואיות מסוימות כמו הורדת לחץ דם.
העוזרר הקוצני גדל בבתה ובחורש, באזורים רבים במרכז ובצפון הארץ (בשפלה, בהר, במדבר יהודה, בגולן ועוד). עוזרר אדום, שנחשב בעבר למין נפרד, הוא תת-מין של עוזרר קוצני הגדל בגליל העליון. בניגוד לעוזרר הקוצני הטיפוסי, שפירותיו צהובים, פירותיו של העוזרר האדום הם אדומים.
עוזרר קוצני הוא צמח מוגן בישראל.