קיבוץ בתחומי המועצה האזורית גזר
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: קיבוץ בתחומי המועצה האזורית גזר.
זוהי הגדרה בת 31 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: גזר נען, חולדה, שעלבים, נצר סרני.
מידע רנדומלי על הביטוי "חולדה":
חולדת חוף (שם מדעי: Rattus norvegicus), הידועה גם בשמות חולדת נודדת, חולדת ביוב, וחולדה נורווגית, היא המין הנפוץ והמוכר ביותר בסוג חולדה. על אף שמה המדעי, אין קשר בין החולדה לנורווגיה. השם נוצר ככל הנראה בטעות במאה ה-17 על ידי חוקר הטבע האנגלי ג'ון ברקנהוט (John Berkenhout) שהאמין שהחולדות הגיעו לאנגליה באוניות מנורווגיה ב-1728, למרות שבאותה תקופה החולדה טרם הגיעה לנורווגיה, ומוצאה האמיתי הוא אסיה.
חולדת חוף היא מהגדולים בעל-המשפחה עכברים. אורך גופה הכולל נע בין כ-31 ל-48 ס"מ, אורך זנבה כ-12 עד 22 ס"מ ומשקלה נע בין 150 ל-500 גרם. צבעה חום או אפור. מקורה הוא מסין, אך כיום היא נפוצה בכל היבשות למעט אנטארקטיקה. זאת החולדה השולטת באירופה ובאמריקה הצפונית. למעט מקרים חריגים, חולדת החוף נמצאת בכל מקום בו בני האדם חיים, בעיקר באזורים עירוניים.
חולדות מסוימות ממין זה משמשות כחיות מעבדה, אורגניזם מודל ואף כחיית מחמד.
מידע רנדומלי על הביטוי "שעלבים":
זאב וילנאי (וילֶנְסְקי; 1900 – 1988) היה גאוגרף והיסטוריון ישראלי, נחשב לאחד מגדולי חוקרי ארץ ישראל ועתיקותיה בדורות האחרונים, חתן פרס ביאליק ופרס ישראל.
וילנאי נולד בשנת 1900 בקישינב, אז חלק מהאימפריה הרוסית. בשנת 1906 עלתה משפחתו לארץ ישראל. הוא למד בבית הספר הריאלי בחיפה והיה תלמידו של פנחס כהן וחבר באגודת המשוטטים שהקים מורו. לאחר תום לימודים התיכוניים למד במכללה לחינוך ע"ש דוד ילין ולאחר סיום לימודיו בה בשנת 1922, עסק בהדרכה בידיעת הארץ בטיולים מטעם ועדת התרבות של הסתדרות העובדים וכן נתן הרצאות בליווי תמונות שהוקרנו בפנס קסם. לאחר מכן יצא ללימודים גבוהים בלונדון ופילדלפיה וקיבל דוקטורט על שמות היישובים בארץ ישראל.
במהלך חייו כתב ספרים, מאמרים ומחקרים רבים בנושא חקר ישראל ועתיקותיה, בהם הספרים "מדריך ארץ ישראל" ואנציקלופדיית "אריאל". בנוסף למחקריו נודע וילנאי בסיורים הרבים שהדריך בכל רחבי הארץ, בהרצאותיו על טבע הארץ ותולדותיה בפורומים שונים ובהנחלתו את אהבת הארץ לשומעיו.
עם הצייר הישראלי צבי ברגר, ידידו הטוב, הוציא אלבום אמנותי בשם "Israel Horizons", שכלל 56 ליתוגרפיות מקוריות. העבודה על האלבום נמשכה שלוש שנים – וילנאי תרם לאלבום מעושר ידיעותיו בנופי ישראל וברגר רשם בעפרונו את המראות. האלבום זכה במדליית כסף בפסטיבל ה-6 לאלבומים אמנותיים במילאנו, בשנת 1965.
מידע רנדומלי על הביטוי "נצר סרני":
יהודית (ג'ודי) תידור באומל-שוורץ (נולדה בניו יורק ב-1959) היא ראש בית הספר ללימודי יסוד ביהדות וראש המרכז לחקר האישה ביהדות ע"ש פניה גוטספלד הלר באוניברסיטת בר-אילן.
למדה בבית ספר יסודי בניו יורק ע"ש הרב דב רבל ולמדה שנתיים בבית הספר התיכון של ישיבה אוניברסיטה לבנות במנהטן. עלתה ארצה עם משפחתה בשנת 1974 ולמדה שנתיים בבית הספר התיכון העירוני הדתי ברמת גן ("הרא"ה").
שירתה בשירות לאומי בשנים 1976 – 1977 כמפעילת משחקייה במתנ"ס ברמת עמידר.
סיימה תואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן בשנת 1979 במקצועות היסטוריה כללית ומדעי המדינה וסיימה תואר שני בבר-אילן בשנת 1981 בתולדות ישראל.
בשנת 1986 קיבלה תואר דוקטור להיסטוריה מאוניברסיטת בר-אילן, על עבודה שכותרתה "הצלתם ויישובם של הילדים הפליטים היהודיים מאירופה בארצות הברית בשנים 1945-1938". לימדה קורסים בנושא השואה באוניברסיטת בר-אילן מאז תחילת לימודי התואר השני במסגרת
לימודי יסוד ביהדות, ועבדה כחוקרת במכון לחקר השואה באוניברסיטה משנת 1980 – 2002.
עבדה באוניברסיטה הפתוחה כחברת צוות בקורס "בימי שואה ופקודה" ולאחר מכן כמרכזת ההוראה של הקורס. לימדה בחוג לתולדות עם ישראל באוניברסיטת חיפה ובמכללת אורנים. לימדה במכללת אמונה בירושלים, וב"טורו קולג'" בירושלים. משנת 1998 מלמדת במחלקה לתולדות ישראל באוניברסיטת בר-אילן וכיום היא פרופ' מן המניין במחלקה. שימשה כראש המכון לחקר הציונות הדתית בבר-אילן (2009 – 2011), כראש התוכנית ביהדות זמננו (2002 – 2013), כראש בית הספר ללימודי יסוד ביהדות (2013 – ), וכראש המרכז לחקר האישה ביהדות ע"ש פניה גוטספלד הלר (2011 – ).