קרפלך

קרפלך
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: קרפלך.
זוהי הגדרה בת 5 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: כיסן .

קצת על קרעפלאך:
קרעפלאך (או קרעפלעך) הם כיסונים שמקורם במטבח היהודי האשכנזי. הם ממולאים בבשר טחון ומבושלים במים רתוחים או במרק עוף. בגרסה פחות מקובלת, יש המטגנים את הקרעפלאך לפני ההגשה.
הקרעפלאך מזכירים כיסונים האופיינים לתרבויות אחרות כגון הרביולי האיטלקי או הוונטון הסיני. מקורו במטבח האשכנזי הוא מרוסיה, ברוסית המאכל נקרא "וארניקי", בפולין שמו "פירוגי", פירוגי הממולאים בתפוחי אדמה נקראים בפולין "רוסקיי פירוגי" ובבוכרה קוראים להם "דושפרה" ומבשלים אותם במרק אדום.
את הקרעפלאך נוהגים לאכול בשלושה ימים: בערב יום הכיפורים, בהושענא רבה ובפורים. המשותף לימים אלו הוא שמדובר בימים חגיגיים, אך אינם נחשבים כיום טוב של ממש. לכן אוכלים בהם קרעפלאך, שהוא בעצם בשר (בגלל החגיגיות) מכוסה (כי זה לא לגמרי חג).
ב"ספר הבדיחה והחידוד" מאת אלתר דרויאנוב כתוב בהקשר זה:

כלל אמרו ליצנים:
אין מלבבים לביבות (כּרפּלים בלעז) אלא בימים שיש בהם חבטה: ערב יום-כיפור – מלקות, הושענא רבה – חיבוט ערבה, פורים – חיבוט המן. וכבר מרומז הדבר בתורה: "הכה תכה"[1] – נוטריקון: הושענא, כיפור, המן תאכל כרפלים הרבה.

– ספר הבדיחה והחידוד: אכלנים ושתיינים, באתר פרויקט בן יהודה

נלקח מויקיפדיה