הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: רמטכל בעבר.
זוהי הגדרה בת 10 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: משה לוי, מקלף, דורי, צבי צור, דיין, דן חלוץ, חיים בר לב .
קצת על ראש המטה הכללי:
ראש המטה הכללי (או בקיצור: הרמטכ"ל) הוא הדרג הפיקודי העליון בצה"ל. ראש המטה הכללי נתון למרות הממשלה וכפוף ישירות לשר הביטחון, הוא בדרגת רב-אלוף (בקיצור: רא"ל) הדרגה הגבוהה ביותר בצה"ל.
מעמדו של הרמטכ"ל מוגדר בחוק יסוד: הצבא, שבו נאמר (סעיף 3):
(א) הדרג הפיקודי העליון בצבא הוא ראש המטה הכללי.
(ב) ראש המטה הכללי נתון למרות הממשלה וכפוף לשר הביטחון.
(ג) ראש המטה הכללי יתמנה בידי הממשלה לפי המלצת שר הביטחון.
מוסד הרמטכ"ל החל בארגון "ההגנה" וכך נקרא מי שעמד בראש מטכ"ל ההגנה. עם הקמת צה"ל, עבר מטכ"ל ההגנה והרמטכ"ל שעמד בראשו (יעקב דורי) לעמוד בראש צה"ל.
הרמטכ"ל מתמנה רשמית לתקופת כהונה של שלוש שנים אשר נהוג להאריכה לארבע שנים. יוצא דופן היה רפאל איתן אשר כהונתו הוארכה לשנה נוספת והוא כיהן 5 שנים. היו גם מספר רמטכ"לים אשר לא סיימו את תקופת כהונתם המלאה. מרדכי מקלף, שכיהן בתפקיד במשך שנה אחת בלבד ע"פ בקשתו, דוד אלעזר נאלץ להתפטר על רקע המלצות ועדת אגרנט שחקרה את מלחמת יום כיפור ודני חלוץ התפטר בגלל הביקורת על התנהלות מלחמת לבנון השנייה. אמנון ליפקין-שחק ביקש לסיים את תפקידו באמצע השנה הרביעית על רקע רצונו לעבור לפוליטיקה, ולהתמודד על ראשות הממשלה. חיים לסקוב ביקש שלא לכהן שנה רביעית על רקע חילוקי דעות שלו עם שמעון פרס. בשנת 2005 חרגו אריאל שרון ושאול מופז מהנוהג המקובל ולא האריכו את כהונתו של משה יעלון לשנה רביעית, במהלך שהתפרש כהדחה על רקע התנגדותו של יעלון לתוכנית ההתנתקות. על מנת למנוע בעיות כאלו בעתיד, וכפי שנעשה לגבי משרות אחרות כמו זה של נשיא המדינה, מינה שר הביטחון עמיר פרץ את רב-אלוף גבי אשכנזי בשנת 2007 לתקופה של ארבע שנים, ובכך הסיר את חוסר הוודאות בנוגע להוספת השנה הרביעית.
ראש המטה הכללי המכהן וה-20 במספר, הוא רב-אלוף בני גנץ, שנכנס לתפקיד ב-14 בפברואר 2011.
עם סיום כהונתו, חלה על הרמטכ"ל (בדומה לבכירים נוספים במערכת הביטחון) תקופת צינון של שלוש שנים קודם שיוכל להיבחר כחבר כנסת, להתמנות לשר בממשלה או לראשות הממשלה.
נלקח מויקיפדיה