רץ

רץ
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: רץ.
זוהי הגדרה בת 2 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.


פותר תשחצים ותשבצים עכשיו לאנדרואיד! כל ההגדרות וכל המושגים במקום אחד.

פותר התשחץ

אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!

ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!

אפשרויות: שליח מהיר, בלדר, מלאך, ציר .

מידע רנדומלי על הביטוי "בלדר":

קטגוריה זו כוללת את הקצרמרים בנושא מיתולוגיה.

הדפים בקטגוריה זו מכילים את התבנית {{קצרמר}} עם הפרמטר "מיתולוגיה":

↑  •  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z  •  0-9

דף קטגוריה זה כולל את 200 הדפים הבאים, מתוך 239 בקטגוריה כולה. (לתצוגת עץ)

בלדר בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "מלאך":

בתרבויות וביצירות ספרותיות לא מעטות, התופעה והמושג של המוות מתוארים או מיוצגים על ידי דמות אנושית או דמוית-אדם המבצעת את עבודת ההפרדה בין הנשמה לגוף, דמות המכונה על פי רוב מלאך המוות, "The Grim Reaper" או פשוט המוות. לתופעה זו, בה הקונספט של המוות מיוצג כישות אנתרופומורפית (התגלמות דמוית-אדם), קוראים האנשה של המוות. צורת הייצוג משתנה מתרבות לתרבות.

בדתות הקדומות, בייחוד באלה הפוליתאיסטיות, היו אלים שתחום שלטונם היה המוות. אלים אלו נוצרו בידי בני האדם על מנת להסביר את תופעת המוות, שהייתה בלתי מובנת, ואף מפחידה, לאנשים.

להלן רשימה של אלי מוות או אלים שתחום שלטונם היה כרוך במוות:

בתפיסה התנכית, וגם מאוחר יותר ביהדות, אלוהים לבדו הוא אדון על חיים ומוות, ומותו של אדם יקרה רק כאשר אלוהים יחליט על כך. עם זאת, קיים גם בתנ"ך הרעיון שיש לאלוהים מלאכים "שליחי מוות", שהם ישויות נטולות רצון עצמאי ושייעודם אך ורק לבצע את הצווים אלוהיים.

במיתולוגיה היהודית הייצוג האנושי של המוות מופקד בידי מלאך, ונהוג לייחס את תפקיד מלאך המוות לסמאל. בניגוד לייצוג האירופי, של מלאך המוות נושא חרמש, ביהדות נהוג שהוא נושא חרב או סכין.

מלאך בויקיפדיה

מידע רנדומלי על הביטוי "ציר ":

סִימֶטְרִיָּה (מיוונית: συμμετρεῖν – למדוד ביחד) היא תחושה עמומה של הרמוניה ושיווי משקל, או מושג מתמטי מדויק, המתאפיין בדמיון עצמי, שניתנת לו הגדרה במסגרת החוקים של מערכות פורמליות, כגון גאומטריה ופיזיקה. מכיוון שיש קשר בין שתי המשמעויות, הן נדונות יחד בערך זה. ההיפך של סימטריה הוא אסימטריה.

הסימטריה הידועה ביותר היא סימטריה גאומטרית. עצם גאומטרי נחשב סימטרי אם הפעלת טרנספורמציה לא משנה את אופיו. במקרה כזה אומרים כי העצם משתמר (אינוואריאנט) ביחס לטרנספורמציה. לדוגמה, מעגל שמופעלת עליו טרנספורמציית סיבוב סביב מרכזו יקבל את אותה צורה ומיקום כמעגל המקורי. לסימטריה כזו קוראים סימטריית סיבוב ולמעגל יש אם כן סימטריה סיבובית. סוגי הסימטריות האפשריות לעצם גאומטרי תלויות בקבוצת הטרנספורמציות האפשריות וברשימת התכונות שצריכות להישמר כדי שיחשב שהעצם שמר על אופיו תחת הטרנספורמציה. מאחר שהרכבת שתי טרנספורמציות היא טרנספורמציה בעצמה ולכל טרנספורמציה יש טרנספורמציה הופכית לה שמבטלת אותה, קבוצת הטרנספורמציות שמקיימות סימטריה בפעולתן על גוף מסוים, הן חבורה מתמטית. החבורה הנפוצה ביותר של טרנספורמציות היא חבורת האיזומטריות האוקלידית, ובפרט במישור גאומטרי ובמרחב אוקלידי – קבוצת הטרנספורמציות המשמרות מרחק. איזומטריות אלו מורכבות שלוש הטרנספורמציות הבסיסיות: שיקוף, סיבוב והזזה. לדוגמה, למגן דוד יש שישה צירי שיקוף שעבורם הוא סימטרי, וכן סימטריה סיבובית מסדר 6. סימטריה ביחס להזזה ניתן למצוא במבנים מחזוריים אינסופיים דוגמת סריגי בראבה או ריצוף מחזורי של שטח באריחים זהים.

ציר בויקיפדיה