הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: שרף ריחני.
זוהי הגדרה בת 9 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: אלה, מור, לבונה, אקליפטוס, קומיפורה, אלת המסטיק עץ הגומי, עץ הדרקון.
מידע רנדומלי על הביטוי "אלה":
בין מיני האלה:
אלה (שם מדעי: Pistacia) הוא סוג עץ במשפחת האלתיים, שכמה ממיניו נפוצים בארץ ישראל. לחלק מהמינים פירות טובים למאכל.
מינים שונים של אלה מוטפלים על ידי מינים שונים של כנימות מקבוצת כנימות האלה. כנימות אלה יוצרות עפצים בעלי צורות שונות, המשתנות ממין אחד של כנימה למשנהו.
בין מיני האלה:
מידע רנדומלי על הביטוי "מור":
מוֹר הוא בושם המופק משרף עץ המור (Commiphora Myrrha) אשר מקורו באתיופיה ותימן. לדעת הרמב"ם, המור מופק מן החי – מאיל המושק.
המור מוזכר רבות בתנ"ך. בתורה מופיע המור כבושם הראשון מבין הבשמים להכנת "שמן המשחה" – שמן הקודש, שבו קידשו את כל כלי המקדש – "וְאַתָּה קַח-לְךָ, בְּשָׂמִים רֹאשׁ, מָר-דְּרוֹר חֲמֵשׁ מֵאוֹת…" שמות (ל', כ"ג). המור בפסוק מאוית "מָר" ובצמוד למלה דרור.
המור נמנה עם אחד מסממני הקטורת ("… מור וקציעה שיבולת-נרד וכרכום…") שהקטירו בבית המקדש בשחרית ובין הערביים. יתרה מכך, בית המקדש נבנה על הר המוריה ועל פי המסורת היהודית: "נקרא שמו מוריה על שם המור" (מדרש בראשית רבה נ"ה ז').
מספר דוגמאות נוספות בהן מוזכר המור התנ"ך הן:
בתלמוד מכוּנה המור בעקבות הפסוק בספר שמות בכינוי "ראש לכל הבשמים", ובהקשר לשמו של מרדכי היהודי שקיבל אף הוא את הפירוש "מר דכי – מירא דכיא" (תלמוד בבלי, מסכת מגילה, דף י', עמוד ב'). מכאן המשיכו הפירושים אל הקבלה וכתבי האר"י, לעתים כאשר מר משמעותו חשוב (המשמעות הארמית של המילה), ולעתים מר במשמעות הטעם המר – טעמו של המור כמו בשמים רבים אחרים – ובכך ממשיל את הקושי בהישרדות היהודית בגלות, שבזכותו מגיע הדרור והגאולה לבסוף.
מידע רנדומלי על הביטוי "לבונה":
שרף הוא חומר נוזלי היוצא מן העץ, הנוצר מהטרפן המחומצן של השמנים הנדיפים בצמחים. השרף אינו מסיס במים אך מסיס בכוהל ואתר.
ישנם שני סוגים של שרף – שרף טבעי ושרף שאינו טבעי, שהכנתו נעשית על ידי פרקולציה עם אלכוהול, ריכוז הפרקולנט והשקעת השרף עם מים בעודף.
שרף שעבר תהליך התאבנות במעבה האדמה יוצר אבן חן הקרויה ענבר.
התועלת המדויקת לייצור השרף על ידי העץ אינה ידועה אך הוצעו כמה סיבות אפשריות כגון סתימת חורים (הגלדה של פצעים), הגנה בפני חרקים שרוצים לחדור לעץ, ומניעת גדילה של פטריות טפילות.
לשרף שימושים שונים לאדם:
מידע רנדומלי על הביטוי "אקליפטוס":
אֵקָלִיפְּטוּס הַמַּקוֹר (שם מדעי: Eucalyptus camaldulensis) הוא מין העץ הנפוץ ביותר מהסוג אקליפטוס באזור גידולו הטבעי, יבשת אוסטרליה. זהו עץ בינוני עד גבוה, יכול להגיע לגובה של 26 מטר ולקוטר גזע של 1.8 מטר בגובה החזה. לעץ פרחים לבנים. באוסטרליה גדל העץ על גדות הנחלים, בעמקים ובמקומות נמוכים המוצפים לעתים.
העץ ניטע רבות ברחבי ארץ ישראל, בעיקר בידי הקרן הקיימת לישראל. ניתן לראות זרעים של אקליפטוס נובטים ומתבססים ליד חורשות נטועות. קיימת מחלוקת כיום בין אנשי הקרן הקיימת לישראל לבין אנשי רשות הטבע והגנים, לגבי ההתייחסות לאקליפטוס המקור – הראשונים רואים בו מין מועיל, בעוד שהאחרונים רואים בו מין פולש הפוגע בנוף הטבעי המקומי.
ריכוזים יפים של העץ מצויים ב"חורשת המייסדים" ליד שמורת החולה וביער חדרה. העץ משמש בישראל כמקור צוף לדבורי דבש בעונת הסתיו, וכמקור לעצה באיכות נמוכה, עבור ריהוט גס או לייצור MDF.