תהליך פיזיקלי שבו מוצק הופך ישירות לגז, סובלימציה
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: תהליך פיזיקלי שבו מוצק הופך ישירות לגז, סובלימציה.
זוהי הגדרה בת 49 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: המראה.
מידע רנדומלי על הביטוי "המראה":
המראה או סובלימציה (באנגלית: Sublimation) היא תהליך פיזיקלי בו מוצק הופך ישירות לגז ומדלג על המצב הנוזלי. תהליך זה יתרחש כאשר הטמפרטורה תהיה נמוכה מהטמפרטורה של הנקודה המשולשת, וכאשר לחץ האדים של הגז יהיה נמוך דיו. התהליך ההפוך להמראה נקרא ריבוץ.
כל חומר במצב מוצק יעבור המראה בתנאים מתאימים. כך למשל, קרח בטמפרטורה של 0°C עובר המראה והופך לגז בתנאי שלחץ אדי המים נמוך מ-6.1 מיליבר. זאת גם הסיבה לכך שכביסה יכולה להתייבש גם אם הטמפרטורה נמוכה מ-0°C, בתנאי שהאוויר יבש.
פחמן דו-חמצני עובר המראה, ממצבו המוצק, הקרוי קרח יבש, למצב גזי. יוד ונפטלין הן דוגמאות לחומרים שממריאים בטמפרטורת החדר.
אדי מים שנמצאים במקפיא נוטים לעבור ריבוץ ולהפוך לקרח. במקרר "אל-כפור" האוויר, שמקורו בתא ההקפאה, עובר סירקולציה ומיובש. כתוצאה מהלחץ הנמוך של אדי המים בתא ההקפאה, לא מתרחש שם תהליך דפוזיציה, אלא תהליך המראה. זאת גם הסיבה לכך שקוביות קרח שהונחו במקרר כזה נוטות לעבור המראה לאחר זמן מה.
המראה של צבע משמשת להדפסות עשירות צבע על מגוון מצעים. במדפסת המראת צבע הצבע המוצק מחומם והופך לגז בתהליך המראה. הגז חודר למצע, עובר שם ריבוץ וכך הופך למוצק. האפשרות להכניס את הצבע לתוך המצע מאפשרת הדפסה איכותית יותר. ההימנעות משימוש בשלב ביניים בו הצבע נמצא במצבו הנוזלי מאפשרת לתהליך ההדפסה להיות מהיר יותר ונקי יותר.