הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: תרופת הרגעה.
זוהי הגדרה בת 11 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: ואבן ולדה נפית, ואליום, ואלטון ולריאן טרבמין לוריבן, נירוונה, קלונקס רגיעון (תרופת הרגעה טבעית) רלקסין, נירבקסל .
מידע נוסף על הביטוי תרופת הרגעה:
תרופת הרגעה היא תרופה שגורמת לרוגע על ידי הפחתת אי השקט וחרדה.
במינונים גבוהים עלולה לגרום לתופעות לוואי כמו דיבור לא ברור, הליכה מתנענעת, שיקול דעת פגום ורפלקסים איטיים.
מינונים של תרופות מרגיעות כמו בנזודיאזפינים כשמשתמשים בהם להרדמה נוטים להיות גבוהים יותר מאשר כשמשתמשים בהם להפגת חרדה בעוד רק מינונים נמוכים נחוצים כדי לספק תוצאות מרגיעות.
תרופות הרגעה מסוימות יכולות להיות בשימוש לרעה כדי ליצור תוצאה מרגיעה בצורה מופרזת כניסיון לטיפול עצמי בעבר גם תוך כחלק מטיפול רפואי הקונבנציונלי שהיה נהוג.
(אלכוהול אינו בשימוש בתקופה המודרנית כתרופה אלא רק כסם, די מקובל בהרבה חברות, וכמזון.
הוא נחשב לסם המרגיע ה"קלאסי" והנפוץ ביותר).
במינונים גבוהים, או כאשר משתמשים בהן לרעה במנות יתר ובערבוביה, רבים מן החמרים האלה עלולים לגרום לחוסר הכרה ואפילו למוות.
צפה בהגדרות נוספות הקשורות לביטוי תרופת הרגעה:
•תרופות נוגדות חרדה
•סמים מדכאים
•תרופות נוגדות פרכוסים
מידע רנדומלי על הביטוי "ואליום":
סחרחורת היא תחושה של תנועה עצמית או סביבתית ללא שינוי ממשי בסביבה או במיקום האדם. המונח אינו מוגדר היטב והוא יכול לכלול תופעות של ורטיגו, של הרגשות של אי שיווי המשקל, לפעמים עם בחילות והקאות, הרגשת טרום עלפון. הוורטיגו (בלטינית: vertigo, בצרפתית: vertige) הוא הסחרחורת החמורה, שבה בדרך כלל יש הרגשה ברורה שהסביבה מסתובבת ונוטים ליפול. הסחרחורות מסוג אחר מוכרות באנגלית כ-dizziness.
מצבים רבים גורמים לסחרחורת מכיוון שאברים רבים של הגוף נדרשים לשמירה על האיזון, כולל אברי שיווי המשקל שבאוזן הפנימית, העיניים, השרירים, השלד ומערכת העצבים. גורמים גופניים נפוצים לסחרחורת כוללים:
באוזן הפנימית קיים איבר שיווי המשקל העשוי שני שקים מלאי נוזל (Saccule, Utricle) ושלוש תעלות חצי קשתיות (Semicircular canals) מלאות נוזלים, כל חלק קולט תנועה ממישור אחר. אם תנועה זו מפוענחת באופן לא תקין על ידי המוח אזי היא יכולה להתפרש כסחרחורת. לעתים המוח קולט גירוי עצבי אף על פי שאין כל תנועה, ותופעה זו יכולה לקרות כשמערכת שיווי המשקל באחת האוזניים אינה מתפקדת באופן תקין, או כשיש מקור גירוי לא סימטרי במערכת. למשל – הבדלי לחץ או טמפרטורה בתעלות האוזן החיצוניות, בעיה עיצבית-תחושתית או מוחית מקומית ובעיית ראייה, בעיות אורתופדיות, הפרעה בתחושה מהרגליים, בעיות צוואר וגב. סחרחורת יכולה גם להיגרם (או להחמיר) בשל גורמים לא מקומיים כמו תת לחץ דם, הפרעה הורמונלית, אנמיה, עייפות, תזונה לקויה, הפרעה באספקת חמצן או גלוקוז למוח, חסר ויטמין B12, אלכוהול, קנביס ומגוון תרופות.
מידע רנדומלי על הביטוי "נירוונה":
נִרְוַאנַה (מסנסקריט: निर्वाण, Nirvāṇa) או נִיבָּאנָה (מפאלי: निब्बान, Nibbāna), בפילוסופיה הבודהיסטית, מוֹקְשָׁה בפילוסופיה ההינדית, הסיקיסטית והג'יינית הם מושגים המתפרשים כהבאת הנפש למצב של הארה, מצב תודעתי של מודעות מלאה, ומכאן לגאולה מסבל באשר הוא. מילולית משמעות המונח בסנסקריט היא "כיבוי שלהבת הנר", והכוונה היא לכיבוי ההשתוקקות, להשתקה מלאה של העצמי המעוניין להשיג דברים מן העולם הסובב אותו למען עצמו. בניגוד לפירוש העממי הניתן לכך בשיח המודרני בארצות המערב מצב של נִירְוַאנַה אינו מצב של אושר או התעלות, אלא מצב של אין, של איפוס עצמי. ההבדלים בין המשמעויות של מילה זו בשפות שונות הם עמוקים ופירושה המילולי לשפות מערביות מורכב. בדרך כלל נהוג לתרגמה מילולית כ"חידלון" או "הפסקה".
על פי התפיסה הבודהיסטית, כפי שנמסרה על ידי גאוטמה בודהה עצמו, (בדרשתו המפורסמת בפארק הצבאים, כאשר לימד את תפיסת העולם הבודהיסטית – הדהרמה) האדם שרוי כל הזמן במצב של השתוקקות (טנהא) הגורם לסבל (דוקהה), וזאת אלא אם יצליח לשבור את עשרת הכבלים ולצאת ממצב הסבל.
על פי תבנית ארבע האמיתות האצילות, על מנת להפסיק את הסבל, יש לצאת מתוך האגו, מתוך כבלי הגשמיות, ולהגיע לאושר. לפי תפיסה זו, מי שעוקב אחרי הנחיות שבדרך המתומנת האצילה מצליח לצאת רוחנית ממצב התשוקה לחפצים גשמים, נפטר מהשנאה והבורות, ויגיע לנירוונה שהיא התחנה בגילגולי הנפש בה האדם חונה לאחר שהוא חווה הכל, ושם הוא נח ממעגל הגלגולים.