הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: כדורסלן בנבחרת ישראל .
זוהי הגדרה בת 21 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: מקל, אליהו ניסים פניני, הלפרין.
מידע רנדומלי על הביטוי "מקל":
אלה היא כלי נשק המורכב ממקל קצר אך עבה שמשמש לחבטה. האלה משמשת לגרימת הלם ושבירת עצמות.
האלה היא מכלי הנשק העתיקים ביותר הודות לקלות ייצורה – מספיק לכרות ענף כבד של עץ בשביל לקבל אלה סבירה. הנזק שגורמת האלה מבוסס על משקלה ועובדת היותה עשויה מחומר שהוא לרוב קשיח יותר מעצמות גוף האדם.
ראשי אלה ידועים החל מהתקופה הנאוליתית הקדם קראמית, בעיקר באוזר דרום מזרח טורקיה. באזור ארץ ישראל ראשי אלות עשויים אבן ידועים החל מהתקופה הנאוליתית. אחד הממצאים המפורסמים הם ראשי אלות במטמון נחל משמר המשויכים לתקופה הכלקוליתית. ראש אלה נמצא בשנת 2010 בחפירות בבקעת פצאל באתר כלקוליתי בשם פצאל 7 ליד היישוב פצאל בבקעת הירדן.
בתקופות מאוחרות יותר, נוספו לאלות ראשים כבדים יותר העשוים מאבן, עץ או מתכת שנועדו להגביר את עוצמת המכה. בימי הביניים נוצרו שני שכלולים של האלה, שניהם נקראים כוכב השחר: הראשון הוא אלה שצוידה בראש כדורי ממתכת המלא בחודים קצרים, דבר הייצר לו מראה דמוי כוכב או קיפוד; השני הוא אלה בה הראש הקרבי היה מחובר לידית באמצעות שרשראות ברזל, דבר האפשר לתת תנופה לראש ובכך להגדיל את עוצמת המכה. האלות היו בשימוש רב על ידי פרשים, מאחר שאלה יכלו בקלות לחבוט איתן על ראשיהם של החיילים הרגליים.
מידע רנדומלי על הביטוי "הלפרין":
הרב אהרן דב הלפרין (נולד בכ"ז בכסלו תשי"ד, 4 בדצמבר 1953) הוא המייסד והעורך הראשי של שבועון כפר חב"ד.
נולד בירושלים לרב שמשון לייב ומרים הלפרין, בתו של הרב יצחק דוד שאג-צוובנר. בבחרותו למד בישיבת קול תורה, במהלך לימודו, התוודע לחסידות חב"ד והחל ללמוד תניא ומאמרי חסידות. באמצע שנת תש"ל (1970) עבר ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית שבכפר חב"ד. באמצע שנת תשל"ג (1973) נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים שבמרכז חב"ד העולמי בניו יורק.
בסיום לימודיו, נשא את חיה ברכה, בתו של ר' זושא ריבקין, והתגורר בכפר חב"ד.
לאחר נישואיו שימש כמורה בתלמוד תורה המקומי. בקיץ תש"מ (1940) ייסד את שבועון כפר חב"ד (ועזב את תפקידו בתלמוד תורה) ומשמש כעורכו הראשי עד היום.
בין השנים תשמ"א – תשס"ז, נסע לביקורים בבתי חב"ד בעולם וכתב עליהם כתבה בעיתון בשם "חב"ד בעולם".
הלפרין נודע בעיקר בשל כתיבתו פובליציסטית במאבק תיקון חוק "מיהו יהודי" ובמאבק נגד מסירת שטחים מארץ ישראל לטרוריסטים. כמו כן, השתמש בעיתון כבמה לתגובות כלפי פרסומים נגד חסידות חב"ד והרבי מנחם מנדל שניאורסון, שהופיעו בעיקר בעיתונים החרדיים בישראל, המודיע ויתד נאמן, ובביטאוני חסידות סאטמר.