התנהגות אדיבה ומתחשבת, נימוס
הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: התנהגות אדיבה ומתחשבת, נימוס.
זוהי הגדרה בת 28 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: דרך ארץ.
מידע רנדומלי על הביטוי "דרך ארץ":
דרך ארץ קדמה לתורה היא אמרה שאינה מופיעה במקורות אך התפתחה מדברי חז"ל. במשמעות המקובלת בימינו האמרה מציינת שאם אין האדם נוהג ב"דרך ארץ" – בנימוסים ובהליכות ראויים – לא ניתן ללמד אותו תורה ומצוות (משמעות זו תואמת פירוש נפוץ אחר, לפיו ניתנו מצוות דרך ארץ והתנהגות במדבר, טרם מתן תורה). עם זאת, יש המפרשים את המושג "דרך ארץ", כאשר הוא מופיע בהקשר זה במסכת אבות, כפרנסה, באמצעות מלאכה או מסחר.
המקור לאמרה זו הוא במדרש רבה:
במסכת אבות נאמר:
יש הלומדים מאמרה זו כי דרך ארץ קדמה לתורה מפני שכתוב תורה עם דרך ארץ. והמשמעות הפשוטה שקודם קיימת דרך ארץ ואליה מצטרפת התורה. על פי הפירוש המיוחס לרש"י ופירושיהם של רבינו יונה ורבי עובדיה מברטנורא, במשנה זו "דרך ארץ" פירושה פרנסה ממלאכה או ממסחר.
במשנה נוספת במסכת אבות ישנה הדדיות בין תורה לדרך ארץ, כאשר כל אחת מקיימת את האחרת:
הפירוש המיוחס לרש"י רואה את המושג "דרך ארץ" במשנה זו כזהה למשמעותו במשנה הקודמת. רבינו יונה ורבי עובדיה מברטנורא, לעומתו, מפרשים את המושג כהתנהגות נאותה, כמידות טובות. בקרב פרשנים בני זמננו, פינחס קהתי בחר בפירושם של רבינו יונה ורבי עובדיה מברטנורא, ואילו אביגדור שנאן בחר בגישתו של הפירוש המיוחס לרש"י, ומציין ביחס לארבע הפעמים שהמושג "דרך ארץ" מופיע במסכת אבות כי "בכולן הכוונה היא ככל הנראה למלאכה, למקצוע שניתן להתפרנס ממנו".