הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: מטבל.
זוהי הגדרה בת 4 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: רוטב שטובלים בו ירקות וחטיפים .
קצת על מטבל:
מטבל או דיפ (מאנגלית: Dip) הוא רוטב אשר במקום למרוח או לפזר אותו על המזון, המזון נטבל בתוכו (ומכאן שמו). מאכלים אשר נהוג לטבול במטבלים הם "מאכלי אצבעות" או מאכלים אחרים שקל לאחוז, כגון קרקרים, טוגנים, חטיפים, ירקות חתוכים, פיסות פיתה (שמשמשות ל"ניגוב" המטבל), פלאפל, מאכלי ים, קוביות גבינה או בשר.
מגוון המטבלים הוא עצום, והם קיימים בכל התרבויות. דוגמאות למטבלים:
אליאולי – גרסת השום של המיונז.
רוטב ברביקיו – משמש כמטבל לסוגי בשר שונים, לא רק צלויים.
צ'ילי קון קסו – רוטב מהמטבח הטקסני-מקסיקני, משמש לטבילת חטיפי טורטייה.
צ'אטני – מגוון גדול של רטבים הודיים, עשויים מחומרי גלם רבים, החל ביוגורט עם עשבים קצוצים וכלה במרקחות פרי. משמשים כמטבל לחטיפים מטוגנים בשמן עמוק, כמו סמוסה ופקורה.
רוטב דגים, המקביל הדגי לרוטב סויה. משמש במטבחי דרום-מזרח אסיה כמטבל לחטיפים ולמאכלים נוספים.
פונדו – רוטב גבינה מותכת. מקורו בשווייץ ומאז שנות ה-70 גוברת הפופולריות שלו בארצות הברית ובמדינות נוספות.
סלט אבוקדו, שמקורו במקסיקו, משמש כמטבל לחטיפי טורטייה.
חומוס וטחינה הם מטבלים מזרח-תיכוניים ש"מנוגבים" על ידי פיתה.
חרוסת היא מטבל מתוק הנאכל בפסח.
קטשופ משמש מטבל לטוגנים, טבעות בצל ומגוון מאכלים נוספים.
רוטב מרינרה – רוטב עגבניות המוגש עם מקלות לחם, פיצה ועוד.
מיונז הוא מרכיב ברטבים רבים, אך גם מטבל בפני עצמו, למאכלי ים ולירקות מטוגנים וצלויים.
חרדל משמש כמטבל למגוון מאכלים במטבח האסייתי.
מטבל בצל – מטבל משמנת חמוצה, בצל קצוץ ומלח בצל.
רוטב סלסה – רוטב המבוסס על עגבניות, פלפלי צ'ילי, בצל ועשבי תיבול. משמש בעיקר כמטבל לחטיפי טורטייה.
שמנת חמוצה – בפני עצמה, או מעורבבת עם מיונז או מרכיבים אחרים, משמשת בעיקר כמטבל לטוגנים.
רוטב סויה – משמש כמטבל המוגש בקעריות למאכלים ממזרח אסיה.
רוטב חמוץ-מתוק, מעין צ'אטני מזרח-אסייתי, משמש כמטבל לנודלס (אטריות) מטוגנות, כיסונים ועוד.
סלט איקרה.
רוטב טרטר – עשוי ממיונז, מחמצים ותבלינים, משמש כמטבל למאכלי ים.
בארוחות מזנון ישראליות נהוג להגיש ירקות חתוכים סביב קערית מטבל, שהוא לרוב גבינה לבנה, רוטב אלף האיים או רוטב שום (ממיונז ושום).
נלקח מויקיפדיה