הפעם נתייחס להגדרת התשחץ: פנקריאס.
זוהי הגדרה בת 7 אותיות. אתר זה מספק עזרה בתשחץ לכן, התשובות האפשריות מפורטות מטה.
אנחנו מקווים שמצאתם את מה שחיפשתם והיינו לעזר! על כל שאלה, בקשה או כל דבר אחר צרו איתנו קשר או רשמו תגובה ואנו נעשה הכל כדי לעזור!
ממש נשמח אם תוכלו לעזור לנו להתפתח ולעשות לנו לייק!
אפשרויות: לבלב .
קצת מידע רנדומלי על הביטוי "לבלב ":
מערכת העיכול. למידע על איבר, לחצו עליו.
הלבלב (בלעז Pancreas – מיוונית: כולו בשר) הוא בלוטה מאחורי חלל הבטן אשר לה פעולות חשובות בגוף האדם. אורכו כ-15 ס"מ אצל אדם בוגר ומסתו נעה בין 85 ל-100 גרם. הלבלב דומה לאגס מוארך הרחב בקצהו האחד וצר בשני. החלק הרחב נקרא ראש הלבלב ונמצא בסמוך לתריסריון ואילו קצהו השני של הלבלב נוגע בטחול.
ללבלב יש חשיבות גדולה בוויסות תהליכים בגוף האדם הן כאיבר הפרשה חיצוני (בלוטה אקסוקרינית) והן כאיבר הפרשה פנימי (בלוטה אנדוקרינית).
פעילותו האקסוקרינית מתבטאת ביצירת מיצי הלבלב אשר מופרשים דרך תעלות אל מערכת העיכול. מיצי הלבלב מכילים אנזימים המסייעים לעיכול (כגון: עמילאז, טריפסין, קרבוקסיפפטידאז וליפאז). אנזימים אלו נחוצים לעיכול של חלבונים, פחמימות ושומנים. ללא נוכחות אנזימי הלבלב, פירוקם של אבות המזון איננו מושלם.
חלקו האנדוקריני של הלבלב שמכיל את איי לנגרהנס מייצר הורמונים. כל אי בלבלב מכיל:
תאי אלפא, המפרישים את ההורמון גלוקגון.
תאי בטא, המפרישים את ההורמון אינסולין שעוזר לגלוקוז שבדם להיקלט בתאי הגוף.
תאי דלתא המפרישים את ההורמון סומטוסטטין.
ההורמונים גלוקגון ואינסולין אחראים לוויסות רמות הגלוקוז בדם. גלוקגון מעודד פירוק של גליקוגן לגלוקוז ומשחרר גלוקוז אל הדם. אינסולין, שפעולתו הפוכה לזאת של גלוקגון, אחראי להעלאת רמות הגלוקוז בתאים ולעידוד יצירת גליקוגן. סומטוסטטין הוא הורמון המעכב את הפרשתם של גלוקגון ואינסולין.
נלקח מויקיפדיה